Joi, 6 mai, de la ora 18,30, Filarmonica Dinu Lipatti își lărgește capacitatea de emoție asupra melomanilor la 50% din capacitatea sălii. Pentru Concertul Simfonic părogramat vor fi valabile abonamentele cu nr. 24 și bineînțeles biletele cumpărate de la casieria filarmonicii. Informații suplimentare în acest sens puteți obține la nr. de telefon 0789085416 sau direct la casierie.
Pentru această săptămână conducerea Filarmonicii Dinu Lipatti ne-a pregătit „Trei piese pentru orchestră de coarde” a compozitorului, pianistului și dirijorului român Constantin Silvestri (1913 - 1969, din 1957 s-a mutat la Londra, în 1967 a devenit cetățean britanic) și Simfonia nr. 9 „Din lumea nouă” în Mi Minor compusă de compozitorul Antonín Dvořák (1841 - 1904, născut în Imperiul Austro-Ungar într-o localitate aflată astăzi pe teritoriul Republicii Cehe și de la al cărui deces tocmai au trecut 117 ani).
De data aceasta la pupitrul orchestrei simfonice va impresiona suceveanul Leonard Boga, unul din cei doi dirijori permanenți ai Operei Naționale Române din Iași.
Dirijorul Leonard Boga și-a desăvârșit studiile dirijorale la Universitatea Națională de Muzică din București, la clasa maestrului Horia Andreescu.
În 2014 devine doctor în muzică al aceleiași instituții de învățământ superior, cu teza „Lumea simfoniilor lui Gustav Mahler”.
În perioada formării sale profesionale Leonard Boga a participat la
cursuri de perfecționare cu dirijorii Jorma Panula (Finlanda) și
Christian Badea (SUA).
În 2011 a fost bursier la Die Deutsche Kammerphilharmonie Bremen (DKB),
ca asistent al dirijorilor John Storgards şi Paavo Järvi în proiectele
şi înregistrările cu DKB.
În perioada 2009 - 2013 a activat ca profesor asociat de Analiza partiturilor dirijorale,
la clasa de dirijat a Universității Naționale de Muzică București, iar
din 2008 până în 2013 a fost profesor asociat la clasa de operă a
aceleiași universități.
În perioada 2016 - 2019 a fost angajat al Operei Brașov.
Activitatea sa cuprinde concerte în stagiunile muzicale ale filarmonicilor din București, Iași, Satu-Mare, Timișoara, Oradea, Sibiu, Braşov, Râmnicu-Vâlcea, Bacău, Ploieşti, Opera Națională Română Iași, Opera Braşov, Teatrul de Operă și Balet Oleg Danovski Constanța, Orchestra de Cameră Radio din București și Camerata Instrumentale Bremen.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu