luni, 17 mai 2021

Ursul Păun

    Când ursul se comportă ca un păun putem spune că s-a produs o anomalie. Dacă păunul devine urs așijderea. Dar ce ne facem când Păun devine animal rapace? Trebuie să recunosc că și eu am fost impresionat pe plan emoțional de povestea descrisă de domnul Păun în legătură cu impușcarea celui mai mare exemplar din specia urșilor, Arthur, ce trăia în România, de câtre un prinț străin.

   S-a dovedit în final că a fost împușcat legal un urs masiv de către un vânător străin, fie el și prinț. Cine a auzit de ursul Arthur până la povestea asta? Cine este Agent Green? Am intrat de curiozitate pe www.agentgreen.ro. În afară de câteva articole cu caracter populist, cu multe acuzații, fără documente (fără dovezi), care prind bine la creduli, nu am văzut decât câteva butoane (răspândite pe toate paginile) pentru donații. Oare se întreabă cineva unde ajung banii donați? Nu există nici un nume, nici măcar al inițiatorului. În loc de invitație să te înscrii în ONG găsești un formular de donație (atenție! nu cotizație). Cât vrei: 50, 75, 100 de lei sau cât te lasă inima (sau prostia).

   Mă mir că presa centrală a mușcat la o asemenea gogomănie. Că o anumită parte a presei caută astfel de subiecte înțeleg, dar că întreaga presă audio-vizuală s-a virusat nu prea înțeleg. Și dacă tot nu înțeleg hai să trecem la ceea ce înțelegem cu toții: fotbal.

   Cine crede că s-au adus clarificări în ceea ce privește podiumul campionatului se cam înșeală. Primele două se cunosc, dar nu și ordinea lor. Pentru locul trei are șanse chiar și Botoșaniul. Cam aceleași șanse pe care le-a avut Rapidul de a pătrunde în Grupa campionat din Liga 2 înainte cu două etape de terminarea sezonului regulat. Chiar! Oare va promova Rapidulețul? E în stare de orice! La ora la care citiți aceste rânduri s-ar putea să aveți un răspuns doar dacă este afirmativ. O victorie a Mioveniului la Timișoara coroborată cu un egal sau o înfrângere a Rapidului cu Craiova ar putea amâna răspunsul.

   Debiurile sunt la Botoșani (cu CFR, marți - ora 20,30) și Giurgiu (FCSB - Univ. Craiova, miercuri, ora 21,30). Sepsi va lupta la Călărași cu Clinceniul (joi, ora 20,30) pentru un loc pe podium. Academicienii visează doar la locul 5.

   Toate meciurile din Grupa retrogradare au loc miercuri de la ora 18,30. Pe o rază de circa 10 km în jurul stadioanelor unde se vor juca meciurile sunt bruiate toate sistemele de comunicație electronice iar porumbeii poștași vor fi vânați fără milă.

   Este adevărat că toate aceste meciuri Dinamo - Chindia, Voluntari - UTA, Hermannstadt - Argeș, Viitorul - Astra și Gaz Metan - Poli sunt jocuri care pot decide cine retrogradează, cine merge la baraj și cine se mai chinuie și anul viitor (aici mă refer strict la echipele fără sau cu foarte puțini susținători, gen Voluntari).

Niciun comentariu: