marți, 27 iulie 2021

Fundația Résonnance România condusă de Lavinia Dragoș ne oferă un „Recital de pian”

    Trebuie să încep acest articol cu niște scuze pe care le îndrept către tânărul pianist Fabiani Prcsina căruia în articolul precedent de pe site-ul nostru i-am scris greșit numele. Ceea ce face Fundația Résonnance în România este de admirat și de investit, motiv pentru care invit pe toți cei care au posibilitatea să sprijine tineretul talentat să o facă intrând pe site-ul www.resonnance.org/ro. Acolo veți găsi butoanele necesare pentru aceasta și sumarul activităților pe care Fundația Résonnance le organizează pe întreaga planetă și prin filiala ei din România pe tărâmul carpato-dunărean.

   Vor concerta, în ordine alfabetică, Petru Burcea, Patrisia Dragoș, Paul Ilie, Alexandra Marițencu, Fabiani Prcsina, Zsuzsa Struczuj, Carina Tănase-Ene, Cristian Torja, Mihai Țigaret și Daria Vasile lucrări compuse de (tot în ordine alfabetică) Beethoven, Ceaikovski, Chopin, Enescu, Liszt, Moszkowski și Shumann pe scena Filarmonicii Dinu Lipatti joi, 29 iulie, săptămâna curentă, de la ora 18,30.

    Résonnance este o fundatie internatională, creată în 1998 de către pianista Elizabeth Sombart. Fundatia Résonnance cuprinde în prezent 8 filiale în 7 pays : Elveția, Belgia, Spania, Franta (Bretania si Paris), Italia, Liban si Roumanie.

 


    Lavinia Ardelean Dragoș (vezi foto), tânără pianistă română, a studiat la Liceul de muzică din Satu Mare la clasa doamnei Anamaria Manfredi, apoi la Academia de muzică din Cluj-Napoca cu Adriana Bera, unde a obținut licența de pian (România). Lavinia a participat la cursuri de master cu Elizabeth Sombart (Elveția), Boris Berezowski, Robert Levin (Harvard), Cordelia Höfer (Salzburg), Erik Tawastsjerna (Helsinki), G. Fr. Schench (Düsseldorf), Giovanni Carmassi (Florența), Mihaly Duffek (Debreczen), Peter Florian (Osnabrück) și Cécilia Franchini (Veneția).

   Câștigătoare a numeroase competiții naționale, are o bogată activitate concertistică în România și în străinătate (Franța, Germania, Ungaria, Austria, Italia). Premiul I la Festivalul Mozart, secțiunea duo: pian - vioară în 2003, premiul al doilea în secțiunea trio: pian - vioară - violoncel în 2004 și premiul pentru cel mai bun tânăr acompaniator în secțiunea canto în 2005.

   Ajunsă în Franța în 2006, a fost întâmpinată și susținută de violonista Patricia Reibaud cu care a făcut prima apariție pe scenă, în aprilie 2006. Lavinia Ardelean Dragoș a cunoscut-o în 2006 pe pianista Elizabeth Sombart, care i-a oferit beneficiul bogatei sale experiențe și cu care s-a format la Pédagogie Résonnance. În prezent, ea conduce filiala Fundației Resonnance din România.

  

   Misiunile Fundației Résonnance conform site-ului mai sus amintit sunt:

  • Ducem muzica «în locuri unde ea nu este» oferind concerte în cămine de bătrâni, spitale, centre medicale specializate, închisori și tabere de refugiati.
  • Creem școli de pian
  • Participăm la concerte de binefacere
  • Organizăm masterclass de formare la Pedagogia Résonnance
  • Organizăm seri de initiere în muzica clasică sau conferințe pe teme, în legătură directă cu Pedagogia Résonnance
  • Susținem talentele muzicale
  • Dezvoltăm mobilitatea artiștilor

Niciun comentariu: