joi, 1 iulie 2021

Poliandria

    În plină epocă a matriarhatului apar din ce în ce mai multe comentarii despre poliandrie. La început timid, pe la colțuri, apoi pe la știri o vorbă aruncată ș-apăi să vezi. E drept că fiecare, acasă la noi, ne place acest dolce far niente conjugal, dar nu-l recunoaștem în nici o oglindă. În curând va trebui să împărțim cireașa de pe tort. N-o fi prea convenabil. Oare acest șapou are caracter misogin sau pro femeiesc? Naiba știe! Probabil că misoginii spun că-i muieresc iar muieraticii că-s anapoda.

   Vorba aia: La ei în Turchia / E un obicei / Un bărbat să aibă / Șapte - opt femei

                    Dar în România / Obicei schimbați / La una femeie / șapte - opt bărbați!

    Ce legătură are asta cu sportul habar n-am! Să vedem ce se mai întâmplă în lumea celor cu spirit combativ. Wimbledon-ul este în floare. Adică fructele sunt încă invizibile. Deocamdată doar ramurile uscate și cele afectate au fost îndepărtate. Aici mă refer la Serena și Rafael pe de o parte și la Simona și Stefanos pe de altă parte. Cel puțin așa sper. Nu cumva Simona să fi devenit tot o ramură fără sevă.

   Copil n-a reușit să trecă de calificări, iar la fete, tabloul nostru de referință, cel principal, a cuprins șase fete. Pe Buzărnescu sunt supărat rău. Trebuia să o bată pe Venus Williams. Nu chiar tot așa de supărat sunt și pe Țig. Niculescu și Bogdan au intrat pe teren gata învinse de statistică și, din punctul lor de vedere, cu statistica nu te pui. Doar două ii au obținut victorii, Irina Begu, două, și Sorana Cîrstea, una. E drept că următoarele meciuri sunt incendiare, dar noi ne așteptăm la autodepășiri. Swiatek și Azarenka sunt tot oameni.

   Europa fotbalistică ne încântă. E fenomenal ce se petrece pe stadioanele de pe continent. Fotbal de calitate, încrâncenare, suspans, surprize... adică lingura, cuțitele, furculița și lingurița unui festin. Păcat că echipamentul românilor la aceste meciuri este pijamaua.

  De curând au avut loc europenele la tenis de masă. Comportare modestă a românilor. Avem doar o semifinală feminină (Elizabeta Samara) și un sfert masculin (Ovidiu Ionescu). La dublu nu s-a trecut de optimi. Ba la băieți s-a rămas în 1/16 (cuplul H. Szocs/Șipoș și Ionescu cu slovacul Pistej). Fetele (Samara/Dodean) și mixturile Ionescu/B. Szocs și Gardoș (reprezentând Austria)/Samara au pierdut în optimi. Hegemonia asiatică nu s-a încheiat așa că Elizabeta se poate considera cel puțin vicecampioană a europencelor sadea.

   Turul Franței (Le Tour), Cupa Mondială la polo, calificările pentru JO la baschet (nu ne-am calificat în calificări!!) și multe alte competiții la nivel european și mondial se dispută fără români. Poate rugby-ul să ne dezmorțească nițel. Sâmbătă, de la ora 21, pe noul stadion „Arcul de Triumf”, România (după locul zece în emisfera nordică) întâlnește cea de-a patra putere rugby-stică a emisferei sudice, Argentina.

   Să vedem!

  

   

Niciun comentariu: