joi, 24 februarie 2022

Amintire vie...

 


Amintire vie...

Amintire vie... cerşită peste tot
Aş vrea... dar nu... la tine nu mai pot
Să mă întorc zâmbind naiv şi pur,
S-ascult cum cântă vântul
Şi multe să nu-ndur.

Amintire vie... ce fericită eşti
Că-n viaţa ta zglobie nu poţi să iubeşti
Decât o floare,-o gâză, un joc nevinovat
O inimă de mamă
Sau basmul preferat.


Amintire vie... ce în trecut dispari
Îndură-te de mine şi-n cale îmi apari
Să mai sărut o dată blânda apă vie
Ce o emani voioasă,
Te rog... COPILĂRIE!

(compusă pe un şerveţel în iunie 1976, la banchetul de absolvire a bacalaureatului)

   A trecut timpul dar așa simt și acum. Cred că vremurile sunt de vină. Vremuri care nu credeam să mai revină. Cuvinte ca război, soldat, tanc... se pierduseră în imensitatea timpului. Am să încep să urăsc spirala. Această revenire perpetuă pe aceeași ordonată, dar pe altă abscisă. Sau invers. Depinde cum vezi spirala. O credeam „coloana infinitului”...

   Mai aveți chef de fotbal? Hai să încercăm: Aproape am depășit pandemia așa că vom depăși și acest război fără logică. Deci, să vedem cum arată războaiele noastre mai pașnice de pe gazonul verde. Sunt în această etapă a douăzeci și opta câteva jocuri care chiar dacă nu sunt decisive vor marca cu siguranță configurația clasamentului în ceea ce privește lupta pentru titlu și pentru play-off.

   Derbiul etapei e duminică, pe Arena Națională (dacă i-o mai da voie lui Gheorghe să joace) de la ora 21, între FCSB și Farul. Relația Hagi - Becali a fost de-a lungul timpului precum ciclul anotimpurilor. Se pare totuși că din Anotimpurile lui Vivaldi vom trece în Bolero-ul lui Ravel. Un bolero la temperaturi scăzute.

   A doua partidă ca importanță, după configurația clasamentului, este Argeș - Voluntari (duminică de la ora 13). Aici puișorii de Prepeliță vor trebui să pigulească cu răbdare și consistență la ciubotele meticulosului Ciobotariu până să le dezintegreze. Chestie de nuanță.

   Unii ar fi spus că Sepsi - CFR ar fi meritat mai mult decât locul trei ca importanță. Nu știu de ce dar cred că Someșul la Cluj are debit mai mare decât Oltul la Sf. Gheorghe. Înțelegeți voi. Așa, printre clipoceli. Ne vom lămuri sâmbătă de la ora 17,30.

   Oltenii lui Reghe au o sarcină mai ușoară la prima vedere. Vizita lui Săndoi și ai lui în capitala Băniei pare una de curtoazie. Nu cred că-i chiar așa. În primul rând capriciile oltenilor nu prea le poți desluși la ghicitoarea satului. Nici la șaman. Vineri de la ora 20,30 încolo vom primi răspunsuri edificatoare.

   O altă partidă cu o favorită clară și cu implicații asupra luptei pentru partea de sus a clasamentului (doar dacă pierd gazdele) este cea de duminică de la ora 15,30, între Botoșani și Mioveni. Nu prea e loc de întors. Croitorașul va ști să iasă curat din mâlul Peliciului.

   Altă dată o partidă Rapid - Dinamo ar fi fost de departe capul de afiș al etapei. Acum însă... Va fi totuși cap de afiș la numărătoarea din dreptul turnichetelor de la porțile Arenei Naționale, sâmbătă de la ora 20,30. Orice alt rezultat decât o victorie la cel puțin două goluri a Rapidului este o surpriză. Tocmai de aia mi-e frică.

   La Arad avem o partidă cu rezultat previzibil. Ce-i drept nu și de dimensiunea lui. De exemplu: dacă Miculescu dă opt goluri trece în fruntea golgeterilor. Nici chiar așa. Vineri de la 17,30, în deschiderea etapei, Aradul va înscrie cât poate în poarta academicienilor retrograzi din Clinceni. Unde e Progresul?

   Avem și o cenușăreasă. Normal. Locurile 15 și 13 nu ne pot duce cu gândul la altceva. Gaz Metan nu poate rata o nouă înfrângere. De data asta în fața juveților pașoptiști, sâmbătă de la ora 15.

Un comentariu:

hakimjadenn spunea...

Mohegan Sun Arena, Uncasville - JtmHub
with two new venues, Mohegan Sun Arena, the first venue in 서울특별 출장안마 the U.S. to have a 동두천 출장샵 major sporting event at the 당진 출장마사지 iconic 인천광역 출장샵 venue. The arena features 진주 출장안마