miercuri, 2 februarie 2022

Manevre de asmuțit conștiințe (pamflet)


       Gata! Știu. Mă propun în Autentica Redundantă a Guralivilor din Universul Suprem (ARGUS). Știți voi... ăia care conduc lumea. Am și argumente. Bine... toate sunt la timpul viitor, dar așa e modern. Vom face... vom construi... Doar așa se obțin și voturi. Deci:

   1. Voi inventa piramidonul, apa potabilă, oxigenul, berea, imaginea TV.... (și alte chestii de astea) asfel încât toate să introducă în corpul omului tehnologia 5G. Nu-i tehnologie? Da' ce-i? De fapt nu contează! Introduc 5G pe orice cale! Vă dați seama că doar cu argumentul ăsta voi fi primit deja în ARGUS? Și când te gândești că s-au chinuit atâta să inventeze un vaccin...!? Invenția mea e mult mai simplă. Poate mă fac președinte...

   2. Numai piramidonul, apa potabilă, oxigenul, berea, imaginea TV... recomandate moșnegilor și bolnavilor vor fi impregnate cu 5G. În viitorul apropiat propun să li se ofere și oamenilor de știință posibilitatea să moară mai repede că prea ne-ncurcă. Listele celor vizați vor fi dictate strict de către cei care au cel puțin un plagiat dovedit sau o condamnare de corupție (aici aș fi trecut și doar pe cei care au luat note între 2 și 6 dar i-aș fi nedreptățit pe cei care au luat note mai mari prin corupție și înșelăciune).

   3.  Mai am încă 98 de argumente solide dar din considerente de concurență mă abțin să le pun pe tapet.

  La Craiova pandurul Ivan, dacă nu-i accidentat, se va răsti la Bălgrădean cu suduieli și șuturi. Doar, doar l-o prosti oarecum. Sâmbătă de la 21.

   La Mioveni, vineri de la 17,30, muncitorii de la Renault nici nu mai trec pe acasă. De la muncă se hlizesc un dram la „ochii lui Dobrin” și după ce numără vreo 2, 4 sau 6 prune se vor îndrepta spre tăpșan să-i huiduie pe voluntăreni. Cică să-și vadă de treaba lor.

   Pe Arena Națională, duminică de la ora 19,55, nababul fotbalului românesc, patricianul fără patrie, vrea să dea de pământ cu plebeul juvete, suferindul fără suferință, mai pe scurt ipohondrul din Bănie. Cam pe același calapod (stăpânii casei sunt mari favoriți) se află și întânirea de la malul mării (sâmbătă, ora 16), unde Hagi nu să-ndoaie iar Săndoi vine-n hagialâc.

   Mare luptă mare la Arad. Textiliștii fără Balint (plecat în băjenie) râvnesc la pergamutele din care tocmai s-au înfruptat „oltenii ardeleni (Sepsi)” din traista oltenilor jieni. Sâmbătă de la 13,30.

   Marfarul meu din Giulești năzuiește spre VN (viteză normală în limbaj C.F.) pe malul Târnavei, sub Dealul Baznei. Medieșenii (vineri, ora 19,55) nu prea s-ar tocmi la a fi bune gazde. Vedem noi ce-o ieși. Nu mai zic nimic de revigorarea câinilor roșii. La Botoșani (luni, 18,55) pare imposibil. Sau...?

   Cel mai simplu meci pentru pariori e cel de la Pitești (duminică, 14,30). Clinceniul nu mai are nimic. Nici antrenor, nici jucători, nici bani, nici suporteri, nici o ambiție.

   Ham, ham!

  

   

   

Niciun comentariu: