luni, 28 februarie 2022

Incoerență

    Mă uit străin la sticla pe care imagini incoerente pentru mintea mea, pentru educația mea și pentru capacitatea mea de înțelegere nu ar putea însemna decât un film execrabil, scris de un autor debil, pus în scenă de un regizor dezaxat, pe un subiect cretin cu un scenograf imbecil și fără muzică. Și ce să vezi: autorul, regizorul și scenograful sunt întruchipate de un singur chip. Un singur om subjugă o emisferă.   Nici Alexandru cel Mare, nici Attila, nici Napoleon și nici Hitler n-au reușit asta. Și noi - puterea Europei, noi - ONU, noi NATO, ei - Statele Unite ale Americii, ei Rusia... Ei ce fac? Ne întâlnim, negociem, propunem, amenință, încuviințează,... gâdilă de fapt orgoliul unui singur om. Un singur om oameni buni! Chiar dacă la ora asta se află într-un buncăr la peste o sută de metri sub pământ tot un singur om rămâne. Chiar dacă toate imaginile cu el sunt înregistrate acum 6 luni sau acum 6 zile, tot despre un singur om e vorba... Oare mai trăiește?

   Frica pătrunde și blochează minți. Panica nu face decât să le cimenteze apoi. Astfel se nasc nedreptăți. Nedreptăți asupra unui om, nedrepetăți asupra unei localități, nedreptăți asupra unui oraș, a unei țări, a unui continent și chiar asupra unei emisfere. Astfel apar miticii despre care v-am vorbit. Fabuloșii incoerenței.

   Destul! Destul, că mă-nervez! Penultima etapă din campionatul nostru de fotbal, cel de primă ligă, nu prea mai are ce surpriză să ne povestească în aceste două etape. Titlul pare adjudecat, primele șase sunt ca și bătute în cuie, locul șapte (cel care mai dă o speranță pentru o participare în Cupa Confederației) are o favorită, iar retrogradatele sunt sigure. Mai rămâne totuși speranța unui loc șapte pentru alte trei echipe și a salvării de la barajul pentru retrogradare (aici doa una nu se cunoaște) pentru alte trei echipe.

   Derbiul etapei se dispută la Voluntari. O victorie a ceferiștilor miercuri de la ora 19,55 ar cam pune capăt conversațiilor contradictorii. Doar suporterilor adevărați ai FCSB-ului le-ar mai putea trece așa ceva prin cap și, credeți-mă, n-am întâlnit așa ceva. La toți pe care îi cunosc am simțit regretul că FCSB nu e Steaua. Toți știu că atunci când dispare Becali din fotbal FCSB-ul se va dezintegra. Nu poți să ții cu o echipă care depinde de un singur om la fel cum nici o emisferă nu trebuie să depindă de un singur om.

   Partida Argeș - FCSB are punctele ei de atracție. Chiar dacă participarea în Europa Ligue e cvasi imposibilă, locul doi încă nu le este asigurat pentru cei ce Fac Ce Spune Becali. Pe de altă parte argeșenii vor dori să-și consolideze locul șapte, loc care i-ar trimite la un baraj pentru Europa. Așadar meciul de la închiderea etapei, joi de la ora 21, este demn de a fi văzut.

   Farul, după victoria cu FCSB, s-ar putea să se culce pe o tâmplă în partida pe care o au de disputat tot joi, dar de la ora 18, în compania botoșănenilor. Mai ales că pentru moldoveni urmează o partidă nu foarte confortabilă cu pigmentații lui Prepeliță. Atenție la capcane!

   Oltenii lui Reghe ar trebui să-și adjudece cu calm punctele puse în joc la Mioveni, miercuri de la ora 17,30. Cel puțin din punct de vedere valoric. Bine, dar decâte ori nu s-a dovedit că numai valoarea nu-i suficientă? Până la play-off sunt necesare și cele 1,5 puncte de pe argeșenii mici.

   Două întâlniri care vor lăsa urme în lupta pentru locul șapte, loc despre care v-am spus ce miză are, sunt Chindia - UTA (marți, de la ora 15) și Craiova lui Mititelu - Rapid (tot marți de la ora 19,55). Rezistă Iosif încă două jocuri? Probabil că da, după care urmează construcția unei echipe care să încununeze centenarul Rapidului (2023) cu un loc pe podium.

   Dinamo cu Sepsi este o partidă în care câinii roșii, dacă vor repeta jocul bun din compania Rapidului, ar putea da o replică îndrăzneață secuilor din Covasna. Tocmai m-am întors din zonă (Sovata) și am remarcat ardoarea cu care este susținută echipa. Nu numai de către suporterii din Sf. Gheorghe, ci de toți secuii ardeleni.

   Cenușăreasa etapei este partida de la Clinceni, sau unde s-o juca. Ultimele două clasate se vor întâlni miercuri de la ora 15 să-și plângă de milă. Gazdele sunt favorite în fața copiilor din Mediaș.

   Stop war!

   

Niciun comentariu: