joi, 26 ianuarie 2023

Un nou duel Ardeal - Regat

    Faptul că șase echipe din primele opt au jucat în deplasare nu le-a împiedicat pe gazde să-și taie cele mai gustoase felii din prima coptură a anului. Doar CFR-ul și FCSB-ul s-au întors acasă îndestulați. UTA și Argeșul au mai prins ceva firimituri. Vineri și sâmbătă doar gazdele s-au ghiftuit. Din păcate s-au înscris numai 16 goluri ceea ce face ca media campionatului să scadă la 2,3 goluri/meci.

   „U” - Voluntari 2-1 cu emoții pentru Ioan Ovidiu Sabău; Rapid - Sepsi 3-0 pe posesie inversă; Mioveni - Petrolul 1-0 în surpriza etapei (Dică); Botoșani - Univ. Craiova 1-0 spre satisfacția cvartetului fruntaș; 48 - UTA 1-1 în cea mai seacă partidă (doar cinci ocazii); Hermannstadt - FCSB 0-1 într-un joc echilibrat; Chindia - Argeș 1-1 plăcut dar nemeritat pentru Croitoru; Farul - CFR 0-3 și n-o să fie ultima înfrângere pentru dobrogeni.

   Etapa ce vine condensată cu șase meciuri în două zile va da larghețe Rapidului și CFR-ului în partidele lor de vineri, respectiv luni, din deplasare. Nu-i sigur dar ar fi normal să se întoarcă cu tolba plină. Celelalte partide par echilibrate prin prisma jocului arătat după prima etapă din acest ianuarie, mai ales că trei dintre aceste meciuri se dispută între vecine de clasament.

   Să nu uităm că și aceasta este o etapă în care se confruntă cei de dincolo de Carpați cu cei de dincoace. Ardelenii au de luat niște revanșe pentru că în tur, în etapa a șaptea au obținut doar o victorie și două meciuri nule (regățenii oținând două victorii), iar în etapa a opta a fost echilibrată, câte două victorii de fiecare parte. Săptămâna trecută a fost și mai nesatisfăcătoare, regățenii obținând trei victorii fața de una singură, cea a campioanei.

   FCSB - Farul (duminică, ora 20) Derbiul etapei. Nu știu ce mă face să cred că gazdele vor avea un meci ușor. Cred că la oaspeți s-a instaurat o teamă de victorie. Nu despre victoria într-un meci vorbesc ci despre victoria finală. Nu-i va fi ușor lui Hagi să instaureze o liniște interioară într-un lot cu psihicul labil. Într-un lot eterogen, într-o continuă schimbare și cu titulari ce își vorbesc doar pe teren.

   Voluntari - CFR (luni, ora 20) Oare ce se va întâmpla cu acest meci dacă Novak, ministrul sportului, își va pune în aplicare amenințările? În etapa precedentă gazdele au avut nouă străini titulari, iar oaspeții opt. Petrescu n-are voie să plece fără trei puncte din Ilfov, dar poate chiar asta să-i zgândăre ambițiile lui Ciobotariu.

   Univ. Craiova - Hermannstadt (sâmbătă ora 20) Cred că aceasta va fi cea mai frumoasă partidă a etapei. Ambele echipe au un joc deschis, cu accente pe tehnică în regim de viteză ceea ce, dacă se-ntâmplă, n-ar putea decât să bucure ochiul iubitorului de fotbal.

   Sepsi  - 48 (duminică, ora 16) Partidă care în spiritul duelului Ardeal - Regat ar putea balansa acul busolei către nord-vest privind la general, chiar dacă Sf. Gheorghe este mai la est decât Craiova. Pe de altă parte se spune că Bănia este capitala Olteniei, dar Oltul trece pe lângă Sf. Gheorghe nu prin Craiova. Ba mai mult. Sepsi este denumirea în limba maghiară a râului Olt.

   „U” - Rapid (vineri, ora 20) Aș fi vrut să văd meciul acesta la fața locului, dar starea de sănătate nu prea îmi permite. Poate vara să mai umblu hai-hui. Apropo! Știați că în Cluj cel mai vechi club montan de turism se chema „Hai-Hui”? Nu știu dacă mai trăiește. Despre meci vă las pe voi să gândiți. Eu sunt prea legat afectiv de Rapid, dar nici universitarii clujeni nu-mi displac.

   Petrolul - Chindia (sâmbătă. ora 17) Aș merge pe mâna gazdelor dar se pare că puțurile seci ale petroliștilor îi afectează și în teren nu numai în viața personală. Vezi etapa trecută în care au dat ocazia celor din Mioveni să obțină prima victorie pe teren propriu din acest an competițional. Deci: prilej pentru nomazi să-și mai tivească zestrea.

   Argeș - Botoșani (duminică, ora 13,30) Cred că moldovenii se vor impune lejer în ciuda unui Croitoru care începe să-și arate nepriceperea datorată chiulului de la școli de profil.

   UTA -  Mioveni (sâmbătă, ora 14,30) De data aceasta cenușăreasa etapei coincide și cu partida dintre ultimele două clasate. Tot aștept ca jocul frumos, pe alocuri bun, al textiliștilor să se vadă și pe tabela de marcaj. Pe de altă parte nu cred că Dică a obținut punctul de la Ploiești din compania târgoviștenilor. Cred că a fost un rezultat fortuit (întâmplător).

   Opriți războiul!

   

Niciun comentariu: