marți, 11 aprilie 2023

Rău de înălțime

    Cele 21 de goluri înscrise în etapa cu numărul trei al grupelor campionat și retrogradare m-au dus la concluzia că atacul a câștigat duelul cu apărarea. În ultimele etape a fost cam invers. Patru victorii și două egaluri au adus gazdelor 14 puncte din cele 24 avute la dispoziție. Prevăzusem de fapt acest lucru.

   Ce nu prevăzusem au fost victoriile obținute de secui și juveții lui Mititelu. Nu știu dacă la Rapid există un psiholog. Dacă există trebuie schimbat urgent. Dacă nu există trebuie adus unul și primul care să ia loc pe canapea ar trebui să fie Mutu, urmat de Moldovan și Ioniță. Probabil că anunțul patronului că obiectivul a fost îndeplinit să fi fost o greșeală nu numai de abordare din punct de vedere psihic ci și un neadevăr. Cred că dacă ar fi fost certați că nu și-au îndeplinit obiectivul (play-off și Cupa României) decât pe jumătate poate nu era starea asta lascivă în jocul echipei giuleștene.

    Dacă la Teatrul de Nord din Satu Mare nu s-ar fi vândut bilete pentru oșeni, nu ar fi fost atât de blamată una din piesele asupra căreia cunoscătorii spun că de fapt a fost o reușită scoatere în evidență a moravurilor nu neaparat din frumosul ținut sătmărean. Nu mă pot pronunța pentru că nu am văzut piesa. Lui Dioszegi, patronul lui Sepsi, i-a venit această idee (de a da bilete doar propriilor suporteri) și a scăpat de frumoasa galerie a Rapidului cu toate că una din peluze, circa 2.000 de locuri, a fost goală. Măcar să aibă bunul simț să returneze banii celor 426 de rapidiști care apucaseră să-și ia bilet.

   Farul - Univ. Craiova 3-2 cu năbădăi, spectacol și tensiune; CFR - FCSB 1-1 nu spun nemeritat să nu se supere Șefu'; Sepsi - Rapid 2-0 meritat chiar dacă gazdele n-au jucat prea bine; Voluntari - UTA 1-1 cu speranțe; „U” - „48” 1-3 fără speranță; Chindia - Hermannstadt 1-2 solid; Botoșani - Argeș 1-0 gângav; Petrolul - Mioveni 2-0 rapid. Cam asta ar fi radiografia la ce a fost.

   Să vedem ce va fi. În grupa retrogradare echipele clasate pe locurile 3-7 joacă „in corpore” în deplasare. La fel prima și ultimele  două clasate din grupa ce luptă pentru titlu. Interesant este că oaspeții din grupa retrogradare sunt toți angrenați în lupta pentru evitarea locurilor ce duc la baraj. Ultimele două clasate se pare că au renunțat. Grupa campionat: 1. Farul 39p; 2. CFR 34,5p; 3. FCSB 33,5p; 4. Univ. Craiova 29p; 5. Rapid 28p; 6. Sepsi 24p. Grupa retrogradare: 1. Petrolul 27p; 2. „48” 26p; 3. Botoșani 23p; 4. Voluntari 22p; 5. Hermanstadt 21p; 6 „U” 20p; 7. Chindia 19p; 8. UTA 17,5p; 9. Argeș 13,5p; 10. Mioveni 11p.

   FCSB - Farul (luni, ora 20,30) Oare? Oare e posibil? Prea mult își doresc cele două echipe victoria în derbiul etapei ca să risc un pronostic. Sper să câștige fotbalul. Fotbalul  de calitate. Mai repede poți ghici schimbările de la pauză din cele două echipe decât rezultatul jocului.

   CFR - Sepsi (sâmbătă, ora 21) Pare normală o victorie a gazdelor. Pe parcursul celor trei etape scurse Sepsi a avut cel mai slab nivel de joc. Culmea! Cel mai „cel mai slab” s-a prezentat în jocul contra Rapidului și tocmai atunci și-a apropiat primele puncte.

   Univ. Craiova - Rapid (duminică, ora 21) Nu prea se bucură combatantele pentru programarea tocmai după Înviere. Sper să nu vedem niște amețiți pe teren. Se pare că asta va fi bătălia locului patru, urmând ca cea care îl obține să se roage să câștige CFR doar Cupa României. Așa ar mai fi o șansă pentru Europa de vară.

   „48” - Voluntari (vineri, ora 18) Normal ar fi ca juveții lui Mititelu să obțină cele trei puncte dar, capricioși cum îi știm, surpriza poate apărea, chiar dacă nu este dorită de mine.

   Petrolul - „U” (duminică, ora 18,15) O altă întâlnire care răscolește amintiri sexagenarilor. Oare pot Budeanu și Nistor să se ridice la ardoarea cu care erau urmăriți Dridea și Ivansuc? Vom vedea. Ardelenii încă mai speră la un loc  de baraj pentru o eventuală prezență în vara europeană. Pentru petroliști se pare că acest lucru a devenit floare la ureche.

   UTA - Botoșani (vineri, ora 21) Singura reprezentantă a Moldovei speră ca la anul să fie colegă cu Poli Iași. Poli intră. Botoșănenii rămân? Echipe din Iași, Bacău și Galați erau nelipsite din prima divizie. Mai târziu au venit Piatra Neamț, Suceava... care au reprezentat pe urmașii marelui Ștefan (sper că nu v-ați gândit la Pinalti).

   Mioveni - Hermannstadt (sâmbătă, ora 12) Programată la matineu, partida pare să aibă scopul de a-i obișnui pe argeșeni cu al doilea eșalon al fotbalului românesc. Sibienii ar trebui să obțină ușor cele șase puncte. Am inclus aici și punctele de săptămâna viitoare „oferite” de cealaltă echipă din Argeș.

   Argeș - Chindia (luni, ora 15) Nu-i stres. Pentru cine a trecut pe la Becali, denumirea de antrenor este doar formală, era să spun facultativă. Dică, Petrea și Vintilă se înghesuie pe cele două locuri direct retrogradabile. Cine nu încape are șansă să reușească „performanța” la baraj. Deocamdată se mândresc cu Cenușăreasa etapei.

   Opriți războiul!

Niciun comentariu: