miercuri, 20 septembrie 2023

Opt din primele nouă clasate joacă între ele

     Interesantă etapă. Întâmplător și reciproca este adevărată la aserțiunea din titlu. Opt din ultimele nouă clasate joacă între ele. Dar până să ne uităm peste etapa ce va să vie hai să judecăm ce a fost în etapa ce s-a încheiat. A noua. Sare în ochi penuria de goluri. După trei etape în care am avut o medie de aproape patru goluri pe meci ne trezim cu doar 13 goluri în 8 jocuri. Până și în etapa a cincea când nu s-au disputat decât cinci partide s-au înscris mai multe goluri.

    Spuneam deunăzi că mă aștept la partide echilibrate. Chiar așa a fost. O singură echipă s-a desprins la două goluri, iar victoriile au fost împărție, câte trei pentru gazde și oaspeți, două meciuri încheindu-se la egalitate. S-a mai evidențiat un aspect. Când se fac greșeli de arbitraj împotriva echipelor care trec mai rar pe la FRF nu se face atâta tam-tam ca și atunci când se pare sau chiar se mai greșește în defavoarea echipelor mângâiate în general de arbitraje. Cazul Farului de această dată. În ceea ce privește partida din Gruia s-ar putea să fiu prea subiectiv, fiind vorba de un arbitru la care țin mult, așa că nu comentez. Nu vreau să suflu în morișca celor care sunt de altă părere. Oricum nu mi-ar accepta argumentele.

    Așadar: UTA - „U” 0-1 dorit; Dinamo - „48” 0-1 nedorit; Univ. Craiova - Sepsi 2-1 crâncen; Hermannstadt - Voluntari 3-1 așteptat; Oțelul - Rapid 0-0 trist dar în ton cu jocul; Farul - FCSB 0-1 cu stele aliniate din exterior; Poli Iași - Botoșani 1-1 anapoda; CFR - Petrolul 1-0 cu oaspeți f(r)u(st)rați. Cam așa s-ar rezuma etapa numărul nouă. Pentru aseară (joi, 21 septembrie) a fost programată și partida restanță Hermannstadt - FCSB, dar la ora la care scriu aceste rânduri partida încă nu a început.

    Așadar etapa a zecea pare a fi din nou echilibrată dacă ținem cont de afirmația din titlu și de reciproca acesteia. Mai mult, primele trei clasate au meciuri în deplasare, ceea ce dă o notă de atractivitate suplimentară. De remarcat că echipele din Ardeal joacă in corpore cu echipe din sudul țării, iar textiliștii se deplasează în Moldova.

    Rapid - CFR (luni, ora 21) Derbiul etapei. Disputa dintre cele două echipe așa-zis feroviare (doar cu numele și apropierea fizică de calea ferată) este așteptată cu deosebit interes, în special de giuleșteni care vor popula din nou până la refuz prea strâmtul stadion de lângă Podul Grant. Chiar dacă antrenorii sunt italieni ne așteptăm la un joc spectaculos cu realizări pe placul iubitorilor de artă fotbalistică;

    Sepsi - FCSB (duminică, ora 21) Un alt meci cu pretenția de a se numi derbiul etapei. De remarcat că bucureștenii se vor afla la a treia deplasare consecutivă după jocurile de la Farul și cel de aseară de la Sibiu. Nu le va fi ușor mai ales pentru că Ciobotariu îi va aștepta probabil cu surprize;

    Petrolul - Hermannstadt (duminică, ora 18,15) Un al treilea joc în care se întâlnesc două echipe din prima jumătate a clasamentului se dispută la Ploiești. Și în acest meci una din echipe a avut de disputat un meci restanță. Oare îi ajută acest lucru sau îi încurcă?

    „48” - Oțelul (vineri, ora 18) Am cam uitat de partida asta. Mi-am dat seama imediat după ce a început, fiind primul joc al etapei. Să fie al nouălea egal al lui Dorinel Munteanu?

    „U” - Univ. Craiova (sâmbătă, ora 21,30) Cele două echipe „universitare” au de demonstart că rezultatele de săptămâna trecută nu sunt conjuncturale. Schimbarea de pe banca oltenilor nu pare fi de bun augur. Se pare că Țara lui Papură Vodă (varianta oltenească) și-a găsit stăpânul: Corneliu Papură (nu Neagu Papură precum în poveste);

    Dinamo - Farul (vineri, ora 21) Greu meci pentru gazde. Probabil nu le vor putea face față cerbiciei și frustrării cu care Hagi precis că și-a inoculat jucătorii. Greu, dar nu imposibil!

    Voluntari - Poli Iași (sâmbătă, ora 14) Programat la ora la care de obicei se trezesc beizadelele, meciul din comuna ilfoveană ar putea oferi oaspeților punctele necesare pentru a părăsi zona dronată (scuzați licența!);

    Botoșani - UTA (sâmbătă ora 18,45) Cenușăreasa cenușăreselor. Din nou avem o dispută dintre ultimele două clasate și din nou un rezultat de egalitate nu este mulțumitor pentru nici una din echipe. Vor reuși să-l evite?

    Opriți războiul!

    

Niciun comentariu: