luni, 18 decembrie 2023

Trufia trufei

     Când scriu aceste rânduri a mai rămas de disputat din etapa a douăzecea doar Cenușăreasa etapei, partida dintre codașele clasamentului, Botoșani și Dinamo. Modificări de clasament nu prea pot avea loc după terminarea acestei partide. Singura modificare ar fi inversarea locurilor celor două combatante dacă bat gazdele. În celelalte șapte partide sau înscris doar 12 goluri (sărăcie mare), iar punctele și le-au cam împărțit frățește: nouă puncte gazdele, nouă oaspeții, alte trei fiind irosite pe apa vinerii și a sâmbetei.

     S-ar putea spune că a fost etapa liderului, singura echipă din fruntea clasamentului care a ieșit învingătoare de pe gazon, dar la fel de bine se poate spune că a fost etapa Oțelului și a lui Sepsi. Să vedem rezultatele concrete: Voluntari - „48” 0-1, rugile mi-au fost îndeplinite; Petrolul - Rapid 0-0 rugile mi-au fost tratate cu indiferență; UTA - Farul 0-0 într-o partidă din care nu am înțeles nimic; Univ. Craiova - Poli Iași 2-2 din ce în ce mai des se întâmplă ca 2-0 să fie un scor periculos; FCSB - Hermannstadt 3-0 căci așa se întâmplă când la 2-0 nu pui frână; „U” - Oțelul 0-1 nu știu cum, nu știu de unde...; Sepsi - CFR 2-1 cu aplomb și șansă.

    Ultima etapă care se dispută în acest an, cea de-a douăzeci și una, pare să fie o etapă a oaspeților. Asta pentru că cinci echipe din primele șase clasate joacă în deplasare, dar ne-am obișnuit ca echipele noastre să nu se comporte conform locurilor din clasament, ci mai ades în ciuda acestora. Mă aștept, nu știu de ce, ca vineri, la închiderea anului fotbalistic să avem o sumedenie de goluri înscrise în această săptămână. Am inclus aici și partida de luni seară, al cărui rezultat, după cum v-am spus, nu îl știu.

    CFR - „U” (joi, ora 19,45) Derbiul etapei. Nu țin minte să se mai fi întâmplat vreodată ca derbiul Clujului să fie și derbiul etapei. Țin cu studenții dar trebuie spus că dacă frânarii nu obțin victoria la anul vor asculta indicații de la un alt timbru vocal. Moțul vine și el după o înfrângere puțin explicabilă și e dator tribunei;

    Farul - Rapid (miercuri, ora 20,30) Ambele echipe sunt ahtiate după puncte, dar Rapidul a dovedit în ultimul timp că nu știe cum să le obțină. Punctul obținut la Ploiești îi asigură locul patru în clasament, dar o victorie pe litoral l-ar putea propulsa pe poziția secundă la întreruperea campionatului, dar asta nu depinde numai de el;

    Hermannstadt - Sepsi (joi, ora 17) Un alt derbi al Ardealului. Ambele echipe se află cu șanse reale în lupta pentru clasarea pe unul din primele șase locuri, mai ales că doar FCSB-ul poate fi liniștită că prinde play-off-ul. La cât de lăudat a fost Măldărășanu ar trebui să pună stop șirului de victorii ale neamțului din secuime.

    Poli Iași - FCSB (marți, ora 20,30) O partidă în care se poate întâmpla orice dacă arcurile canapelei nu-i strică letargia dintre trufele de ciocolată ale latifundiarului. Altfel, bucureștenii vor obține prin valoare cele trei puncte puse în joc. Chiar cu lejeritate. Iașiul a scos un punct în ultima secundă la Craiova (gol al oltenilor anulat de VAR) și nu cred că mai pot face alte minuni;

    UTA - Univ. Craiova (miercuri, ora 17,30) După egalul cu dobrogenii textiliștii au un nou adversar de calibru acasă. Acasă vorba vine, căci partida cu Farul au jucat-o la Sibiu. Nu prea îmi dau seama unde se va juca meciul cu Craiova. Site-ul FRF-ului anunță că se va juca la Arad, dar arădenii anunță că gazonul va fi disponibil doar de Crăciun. Nu știu acum, ori mută Crăciunul miercuri, ori se joacă pe Cluj Arena. Glumesc, desigur.

    „48” - Petrolul (marți, ora 17,30) Juveții vor să demonstreze că rezultatul de la Voluntari nu a fost întâmplător, iar petroliștii vor să arate că dacă n-au marcat în 11 contra 10 împotriva Rapidului a fost doar o sincopă. Interesant meci.

    Oțelul - Botoșani (vineri, ora 17,30) Ziua de vineri a fost rezervată echipelor din partea de jos a clasamentului. La Galați se întâlnesc ocupantele locurilor 10 și 16 (sub rezerva partidei jucate luni seară). N-au prea reușit elevii lui Dorinel Munteanu să-i facă pe gălățeni să plece mulțumiți de pe stadionul de pe malul Dunării. Să reușească acum? Bomba ar fi ca nordmoldovenii să obțină prima victorie tocmai lângă plaja Cocuța;

    Dinamo - Voluntari (vineri, ora 20,30) Cenușăreasa etapei este și ultimul joc din acest an. Cred că este timpul ca bucureștenii să mai obțină o victorie. Nemec o fi de acord?

    Opriți războaiele!

Niciun comentariu: