Am ramas surprins cand am auzit-o pe Luminita Hutupan ca echipa a pierdut meciul cu Norvegia din cauza ei. Cum adica? In loc sa-i facem statuie ca ne-a castigat primele doua meciuri o punem in ipostaza stanjenitoare de a-si asuma infrangerea. Asta da incheiere de cariera a unui sportiv care si-a lasat amprenta pe panoplia sportului romanesc nu numai prin devotament, valoare si caracter, dar si prin umilinta, disciplina si modestie, epitete mai rar regasite acolo unde valoarea gadila orgolii. Steluta Luca are insa dreptate atunci cand spune ca viitorul handbalului feminin romanesc se poate construi pentru ca talente sunt. A mai ramas un joc. Cel pentru locul cinci. Nici nu mai conteaza. In amintire vor ramane doar infrangerile. Cea rusinoasa cu Spania si cea a neputintei cu Norvegia.
Vesti bune de pe partiile de schi. Mai exact de pe traseul de biatlon incropit in localitatea austriaca Hochfilzen. Sa fiu cinstit nici macar nu stiu in care parte a Austriei se afla. Promit ca dupa ce termin aceste elucubratii am sa aflu. Eva Tofalvi continua inceputul bun de sezon de saptamana trecuta si obtine un nou loc valoros: 13. Proba de invidual a adus puncte nu numai Ivei ci si Mihaelei Purdea, care cu aceeasi performanta in poligon ca si Iva (o ratare) a obtinut un loc 30 care ii aduce 11 p. Iva, prin locul 13 a obtinut 28 de puncte cu care ocupa aceeasi pozitie in clasamentul general cu 100 puncte si locul 12 al specificului probei (sprint) cu 60 p. Tot 60 de puncte mai au nemtoaicele Simone Hauswald si Kati Wilhelm (castigatoare in 2006 a marelui glob de cristal), norvegiana Solveig Rogstad si talentata poloneza Magdalena Gwizdon. In capul listei sprinterelor s-a cocotat surprinzator rusoaica Svetlana Sleptova cu 94 p. In clasamentul general conduce o alta rusoaica, mai titrata de data aceasta: Ecaterina Iurieva cu 169 p urmata de norvegiana Tora Berger cu 166 p si Svetlana cu 165 p.
La baieti proba de sprint i-a revenit norvegianului Emil Hegle Svendsen. In clasamentul probei Emil conduce cu doua victorii din doua posibile (120 p), aflandu-se totodata si la general pe primul loc, dupa patru probe disputate (doua sprinturi dupa cum spuneam, un individual si o urmarire). Punctajul realizat, 216 p, ii aduce un avantaj de 30 de puncte in fata polonezului Tomas Sikora si 52 de puncte in fata germanului Michel Greis. Dupa cum se vede, dupa ce Raphael Poiree si-a atarnat arma-n cui si schiurile nu si le-a mai dat cu ceara, nimeni din scoala franceza nu s-a mai ridicat la valoarea lui. Interesant este ca in presa de specialitate Poiree nu mai apare ca francez ci ca norvegian. Este adevarat ca s-a casatorit cu o norvegianca, si ea de nenumarate ori medaliata la biatlon, dar pana la incheierea carierei el a punctat pentru Franta. Tot la baieti se remarca si forma mai putin buna a regelui incoronat al biatlonului Ole Einar Bjoerndalen aflat deocamdata pe locul cinci cu 143 p.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu