sâmbătă, 6 decembrie 2008

Edit Miklos

Acest nume este speranta schiului romanesc. In el speram sa ne descarcam toate asteptarile noastre, toate frustrarile de pana acum din sporturile de iarna. De la bobul lui Pahontu, aproape o jumatate de veac de atunci, nu ne-am mai apropiat de vreo medalie la JO, CM sau, mai nou, Cupele mondiale pe discipline si pe probe.

Nascuta la Miercurea Ciuc in ultima zi a martisorului anului '88, Edith a urcat progresiv si in umbra presei (nu-i ea de vina, ci fotbalul) treptele performantei obtinand in cursul anului trecut locul 5 in proba de coborare a CM de juniori de la Formigal (Spania) in proba ei favorita, coborarea. La slalom superurias a ocupat locul 13. Pregatirea ei facandu-se in Austria, Edith a fost invitata sa participe la CN ale Austriei. Rezultatele au fost formidabile. Se stie ca Austria domina schiul alpin mondial de cateva zeci de ani intr-un stil dictatorial atat la feminin cat si la masculin. Ei bine! Campioana nnationala a Austriei in proba de coborare este sportiva legitimata la SC Miercurea Ciuc, Edith Miklos. La Super U a iesit pe locul 5.

Din pacate debutul ei la Cupa Mondiala a fost nefast. In prima zi, in proba de superurias a cazut si dupa cum nu se misca in urma cazaturii am crezut ca este ceva foarte grav. N-a fost pentru ca a doua zi, in proba ei preferata Edith a noastra era trecuta pe lista de plecare. Alt ghinion. Proba s-a amanat din cauza conditiilor nefaste.

Niciun comentariu: