duminică, 7 decembrie 2008

Luminita de la capatul... intunericului.

Fantastic debut al fetelor noastre la europenele de handbal. Ca si la fotbal, ba chiar mai evident decat la fotbal, europenele sunt mult mai dificile decat mondialele. Victoriile categorice, mult peste diferenta de scor ramasa in statistici, se datoreaza intregii echipe, dar parca totusi merite speciale are portarita noastra, Luminita Hutupan (maritata nu stiu cum; si daca as sti nu mai conteaza; in lumea sportului ea ramane Hutupan), care parca se afla intre buturi de cand s-a inventat handbalul in sapte. Putini stiu ca acum 50 de ani handbalul se juca in 11 pe un teren de dimensiunile celui de fotbal. Si aici am fost campioni mondiali. Deci victorii cu eterna rivala, Ungaria (asa cum la masculin aveam RDG-ul pe timpuri) si mai noua putere feminina, Franta. Scorurile sunt dezarmante. Mai avem astazi in grupe ultimul joc, cu Danemarca. Mi-e si frica sa sper. Si la Olimpiada am plecat bine. Atunci s-a spart vestiarul in doua. Unele s-au asezat in fata lui Tadici, iar celelalte in spatele lui.
La hochei s-a mai "implantat" o surpriza de proportii. Brasovenii, dupa victoria in fata Stelei, au reusit marti o noua bomba, invingand in timpul regulamentar formatia SC Miercurea Ciuc cu 4-3. In clasament SC Miercurea Ciuc mai conduce inca cu 26 de puncte fata de cele 25 ale lui HC Csikszereda, dar are doua partide mai mult disputate. Steaua, cu acelasi numar de jocuri ca ale lui HC, are 18p. Progym Gheorgheni are 9p, iar SCM Brasov 6p.
In Liga MOL, HC, Ujpesti si Steaua au acelasi numar de jocuri, dar nu si acelasi numar de puncte 63, 58 respectiv 47. Pe locul trei s-a intercalat SC Miercurea Ciuc cu 52 de puncte, dar cu doua partide mai putin disputate.

Niciun comentariu: