duminică, 7 decembrie 2008

Potpuriu

Eva Tofalvi si-a imbunatatit performanta din ajun, obtinand la proba de urmarire a Cupei Mondiale de biatlon de la Oestersund (Suedia) locul 7 cu trei trageri gresite din 20. Va dati seama cum a schiat? Dana Plotogea si Mihaela Purdea n-au reusit sa intre in puncte. Proba a fost castigata de germanca Martina Beck fara nici o ratare. La baieti a castigat polonezul Tomas Sikora. In clasamentul general conduce Kati Wilhelm (Germania) cu 135 p, urmata de Martina Beck si norvegianca Tora Berger, ambele cu 128 de puncte. Eva se afla pe locul 14 cu 72 puncte. La baieti conduc suedezul Emil Hegle Svendsen cu 143 p, Tomas Sikora cu 143 p si neamtul Michael Greis cu 130 p.
La slalom superurias, Editha Miklos n-a prins nici ea puncte, ocupand la Lake Louise in Canada locul 43 din 60 de sportive (54 au terminat cursa). Trebuie tinut totusi cont de faptul ca proba ei preferata este coborarea si de faptul ca vineri a cazut pe aceeasi partie, frica inerenta facandu-si efectul. Proba a fost castigata de italianca Nadia Fanchini. In proba baietilor de slalom urias s-a impus la Beaver Creek, in SUA, austiacul Benjamin Raich.
Loeb a castigat pentru prima oara Raliul Marii Britanii, din cadrul CM de raliuri, aratand prin asta ca nu este totul doar titlul mondial ci si nevoia imperioasa de a dovedi ca esti mai bun decat adversarul tau.
In sfarsit, cel mai important eveniment al saptamanii in ceea ce priveste Romania se bazeaza tot pe minge. Cea manevrata din incheietura maini. La CE de handbal din Macedonia fetele noastre au castigat in fata Danemarcei cu 27-25. Tin sa precizez, spre disperarea comentatorului de la TVR, ca arbitrajul nu a fost partinitor. A avut greselile sale, dar fara patosul de care i-a acuzat.
Daca tot ne-am referit la mingi sa le ovalizam un pic si sa va spun si de rezultatul negativ, 14-20 obtinut de selectionata Bucurestiului, Stejarii, cu formatia italiana Petrarca Padova in cadrul competitiei europene de mana a paispea Challenge Cup (un fel de Cupa UEFA a rugby-ului).
Rezultate dezastroase astazi la hochei:
Alba Volan - SC Miercurea Ciuc 4-8;
HC Csikszereda - Ujpesti TE 2-3 dupa lovituri de penalitate;
Steaua Bucuresti - Dab.Docler 4-5 dupa prelungiri;
Budapest NZ Stars - Progym Gheorgheni 3-1;
Ferencvarosi TC - Miskolci JJSE 6-4.
Maine joaca Ferencvaros cu Miercurea Ciuc, iar poimaine Alba Volan cu Gheorgheni.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Bonjurica,
Ceilalti au mai avut ce scrie despre sport, daca TU ai cuprins, totul sau aproape totul ....

Anonim spunea...

da