joi, 18 decembrie 2008

Minunea

Niciodata nu m-am bucurat mai mult ca acum pentru vreo "urare" a mea in ceea ce priveste sporturile de iarna. Sincer, a fost mai mult o dorinta decat o predictie, dar dupa cum a inceput acest an competitional, Eva Tofalvi a aratat o predispozitie pentru reusite. V-am spus ca in primul concurs al anului, Cupa IBU (inlocuieste fostul Campionat European), Iva a reusit o prima victorie, dar adversarele nu au fost de cel mai inalt calibru.

Astazi (n.a. - initial am vrut sa postez ieri acest articol, dar un atac masiv al virusului RDS m-a facut sa-l intarzii), la Hochfilzen, in a treia etapa de Cupa Mondiala, in confruntare directa cu tot ce are mai bun biatlonul feminin pe planeta Pamant, Iva a reusit un parcurs de inalt nivel si o tragere aproape perfecta. Nu prea sunt adeptul expresiilor de genul perfect, intangibil, imposibil... dar de data aceasta nu m-am putut stapani. Totusi am folosit expresia "aproape perfecta" chiar daca nu a avut nici o ratare din cele douazeci de focuri (zece culcat si zece din picioare), deoarece nu a ocupat primul loc si la timpul de stationare in poligon. Ar mai trebui sa va spun ca dupa trei trageri Iva se afla pe primul loc. Conditia fizica mai slaba pe distante lungi au facut ca o alta tragatoare cu "0", Alina Ahatova (Rusia) sa treaca linia de sosire cu 17,5 secunde mai repede. Daca sportiva din Miercurea Ciuc ar fi stapanit si acest capitol, nimic n-ar fi oprit-o sa castige acest concurs, ea plecand de la start in urma Alinei (numar pe spate 45 fata de cel al rusoaicei, 21).
Cu acest podium, romanca a reusit sa urce pe locul 11 la general cu 161 p (conduce rusoaica Svetlana Sleptova cu 267 p) si pe locul 9 in proba individuala cu 58 p (conduce germanca Magdalena Neuner cu 79 p).
La baieti, ieri, a castigat rusul Evgheni Ustiugov, un nuyme nou pe partiile biatlonului. Maine se vor desfasura probele de sprint, iar duminica cele pe echipe.

2 comentarii:

Vasile Andreica spunea...

offf... Eva si Albina!

Anonim spunea...

La ce conditii de antrenament avem la jocurile de iarna, medalia e mai mult decat o minune.