duminică, 21 decembrie 2008

Romania pe locul 5 la biatlon

Titlul de mai sus ar fi fost real doar daca proba feminina pe echipe de astazi s-ar fi incheiat dupa trei schimburi. In primul schimb, Dana Plotogea si-a mai revenit un pic fata de comportarile anterioare si a terminat cursa cu doar patru reincarcari si fara tur de penalizare, ceea ce a facut-o sa-i predea stafeta (impropriu spus, la biatlon nu exista o stafeta ca atare, ci doar se atinge coechipierul) Evei Tofalvi de pe locul 15 din 19 participante, dupa 1 min. si 52 sec. in spatele liderului (Rusia). Trebuie tinut totusi cont ca in tactica majoritatii echipelor se foloseste in primul schimb vedeta.
Eva a facut un al doilea schimb formidabil, castigand schimbul ei in fata tuturor concurentelor, dar n-a reusit decat sa reduca diferenta de primul loc (tot Rusia) la 1 min. 26 sec., si sa urce pe locul 10 cu nici un cartus ratat.
In schimbul trei, chiar daca n-a facut minuni, Mihaela Purdea, profitand de partenere de schimb mai slab cotate, a reusit cu doar doua reincarcari sa urce pana pe pozitia a cincea, la 2 min. si 24 sec. de lider, adica de Franta de data aceasta.
Alexandrei Stoian (fosta Rusu) nu i-a prea prieste casatoria cu fratele antrenorului si rezultatele ei sunt mai slabe. Trebuie insa sa recunoastem ca nu avem deocamdata o alta sportiva pentru proba de stafeta a Romaniei. Lotul de junioare vine din urma si in scurt timp vom avea o echipa de top six. Sanda, chiar daca n-a facut nici un tur dre penalizare, a folosit toate cartusele din dotare si a trecut linia de sosire dupa 4 min. si 39 de sec., Romania ocupand la final pozitia a noua, cursa revenindu-le imbatabilelor rusoaice. Dupa doua curse de stafeta Romania ocupa locul 12 cu 58 p. Reamintim ca in prima cursa am ocupat un mult prea modest loc 15.
In sprintul de ieri Eva a ocupat la final pozitia a unsprezecea, mai acumuland inca 30 de puncte. In clasamentul general, Eva se afla pe locul 9 cu 191 p. Svetlana Sleptova a castigat si proba de ieri si se afla la conducerea clasamentului general cu 327 p.

Niciun comentariu: