duminică, 7 decembrie 2008

Eva Tofalvi

In ultimii ani singurul sportiv roman care s-a apropiat de podiumurile pline de promoroaca este biatlonista Eva Tofalvi. Nascuta tot la Miercurea Ciuc si legitimata la ASA Miercurea Ciuc, Eva tine sus stindardul si in acest an. Ba chiar promite rezultate mai bune ca niciodata si trage dupa ea si alte frumoase ale iernii mioritice. Debutul de sezon a fost cu doua curse la Idre (Suedia), ambele in competitia europeana denumita in acest an IBU Cup, cand si-a permis sa castige prima dintre ele.
Saptamana aceasta au debutat la Oestersund (Suedia) si primele competitii din Cupa Mondiala. Joi, cand a implinit 30 de ani, a obtinut primele patru puncte prin locul 37 (in acest an se puncteaza primele 40 de locuri si punctajul incepe de la 60 de puncte pentru castigator) in proba de individual (patru trageri). Era cat pe ce ca Dana Plotogea sa o depaseasca la individual, ba chiar sa intre in top ten, dar la ultima tragere arma i s-a defectat si nu a spart nici o tinta. Locul intai a fost cucerit in premiera de suedeza Helena Jonsson.
Sambata cu o singura ratare la trageri si un fuleu impresionant, Eva a obtinut locul noua. Daca nu ar fi ratat se batea cu sanse mari la victorie. Pentru prima oara in istoria competitiei o chinezoaica (as extinde chiar la o asiatica, dar nu sunt sigur) a castigat o proba de biatlon: Chunli Wang. Tot pentru prima oara in istorie trei romance s-au calificat la o proba de urmarire. In afara Ivei care a strans sambata 32 de puncte, a mai obtinut doua puncte si Mihaela Purdea prin locul 39 ocupat. S-a mai calificat Dana Plotogea de pe locul 50. Au mai participat doua romance, Alexandra Stoian (fosta Rusu, locul 70) si Emoke Szocs (locul 87). Au participat 106 sportive, 105 terminand cursa.
La baieti nu avem nici un roman. Cele doua curse de cupa mondiala au revenit neamtului Michael Greis (individual) si norvegianului Emil Hegle Svendsen (sprint).

Niciun comentariu: