sâmbătă, 6 decembrie 2008

Gafa

Trebuie sa recunosc ca ignoranta mea s-a dovedit aproape decisiva in a intra in atentia site-urilor de sport. Nepus la punct in amanuntime cu actualitatea din schiul fond am lansat-o pe Justyna Kowalczyk ca pe o viitoare stea a imparatiei zapezii vesnice. Luandu-i biografia la disecat am vazut ca nu este chiar o nou venita in elita fondului mondial. La cei 26 de ani pe care ii va implinii in a douazeci si treia zi a anului viitor, poloneza se poate mandri cu noua clasari pe podium in Cupa Mondiala si o medalie de bronz la Olimpiada. Sase din cele noua reusite au fost obtinute anul acesta calendaristic, dintre care una a fost chiar victorie, ea mai avand o victorie anul trecut. Site-ul sportlocal.ro m-a prins cu temele nefacute si m-a aruncat in valtoarea multimii. Sper sa nu se mai intample.
Mea culpa!
Ramane totusi urarea mea, invaluita in dorinta, de a obtine in urmatorii ani cel putin un glob mare de cristal si trei-patru mai mici. Din 2002 incoace a terminat anii competitionali in stilul CFR-ului lui Paskani, adica progresiv, locurile 103, 88, 46, 44, 13, 8 si 3 la general, 73, 61, 38, 44 (singurul regres), 17, 17 si 8 la sprint, respectiv, din 2004, la distanta 42, 30, 17, 10 si 3. In prezent ocupa locurile 2 la general, 3 la sprint si 7 la distanta. Astazi, in proba de 15 km (corespunde unui 5.000m la atletism), Justyna a ocupat locul 7, proba fiind castigata de norvegianca Kristin Stoermer Steira urmata de finlandeza Aino Kaisa Saarinen si compatrioata laureatei Therese Johaug. Favorita mea traditionala, italianca Arianna Follis a ocupat doar locul 10. In clasamentul general conduce finlandeza Saarinen cu 285 puncte urmata de Justyna cu 177 p si o alta finlandeza, experimentata Virpi Kuitunen cu 169 p. Arianna se afla pe locul 11 cu 95 p.
La baieti, cursa de 30 km a revenit norvegianului Petter Northug jr., urmat de surpriza elvetiana Dario Cologna si rusul Alexander Lehov. Favoritul meu, Pietro Piller Cottrer a obtinut locul sapte. In lasamentul general conduc Northug 160 p, norvegianul Martin Johnsrud Sundby cu 139 p si cehul Likas Bauer cu 133 p. Pietro se afla pe locul patru cu 128 p. Despre Dario va pot spune ca are 22 de ani si se afla la primul podium din cariera. Cea mai buna performanta a sa de pana acum a fost un loc patru tocmai la Olimpiada. Ii vom urmari si lui evolutiile.

Niciun comentariu: