joi, 23 februarie 2023

Puncte pe jar

   Se cunosc patru din cele șase echipe ce se vor lupta pentru titlul de campioană. S-ar putea spune chiar cinci, dar aritmetic vorbind sunt doar patru. Cât timp mai este de jucat un joc între Petrolul și Univ. Craiova nu se cunoaște cea de-a cincea. Cele patru trecute peste linia roșie sunt Farul, CFR, FCSB și Rapid. Pentru celelalte două locuri se întrec Univ. Craiova, căreia îi mai trebuie un singur puncticel (ori să-l facă ea, ori să piardă câte unul Petrolul și 48). Sepsi are și ea peste 50% șanse să fie a șasea. Teoretic ar mai fi angrenate, pe lângă cele menționate, Botoșaniul și Chindia, iar iluzoriu Argeș, Hermannstadt și Voluntari.

   Chiar dacă etapa a douăzeci și șasea a început cu un meci cu patru goluri (iar 2-2 după 0-2) până la încheierea ei s-au înscris doar 17 goluri ceea ce a dus la scăderea raportului golri/meci la 2,35. Chindia - „U” 2-2 în prelungirile prelungirilor; Mioveni - Rapid 0-0 cu atacuri la persoană; Hermannstadt - UTA 0-0 anost; Farul - Petrolul 2-0 din respect; CFR - Argeș 3-1 cu emoții; FCSB - Univ. Craiova 1-1 dorit dar nemeritat de oaspeți; Botoșani - Sepsi 1-1 cu oaspeți nemulțumiți; 48 - Voluntari 2-1 viu.

   În etapa ce tocmai debutează primele trei clasate joacă în deplasare, prilej pentru a patra clasată să se bucure. Să vedem dacă sunt reale motivele de bucurie. Lupta la subsolul clasamentului nu este nici ea încheiată și fiecare punctișor valorează enorm pentru echipe ca UTA, Argeș sau Chindia, iar Voluntariul lui Ciobotariu e grav rănit în orgoliu.

   Petrolul - CFR (luni, ora 20) Derbiul etapei se dispută la închiderea ei pentru a da răgaz ardelenilor să-și revină după dubla cu Lazio. Trebuie spus că este al patrulea lor meci în treisprezece zile și este o echipă cu medie de vârstă ridicată. Noroc că banca nu este ocupată de diletanți.

   Rapid - Chindia (sâmbătă, ora 20) Dacă Rapidul crede că și-a îndeplinit obiectivul am putea asista la o nouă surpriză. Dar dacă obiectivul real era podiumul campionatului, cu speranța chiar a titlului, vom vedea o descătușare de forțe și orgolii.

   UTA - Farul (vineri, ora 20,30) Sper să se fi spart ghinioanele textiliștilor prin egalul nemeritat obținut la Sibiu. O victorie a lor ar aduce bucurie nu numai minunatei galerii a lor ci și în a celor din Gruia, Giulești și o parte a celor din Ghencea. Poate chiar și pe cursul inferior al Jiului.

   Argeș - FCSB (duminică, ora 20,30) Cu datele puțin, dar esențial, schimbate comentariul de la meciul precedent s-ar potrivi și la acest meci. Pare totuși mai greu pentru argeșeni.

   Voluntari - Univ. Craiova (duminică, ora 17,45) Dacă nu voi fi pe drum voi urmări cu interes această partidă. Cred că va fi un spectacol fotbalistic interesant. În mod normal ar trebui să țin cu gazdele, dar lipsa spectastorilor din spatele echipei lui Ciobotariu îmi lasă un gust amar.

   Sepsi - Hermannstadt (sâmbătă, ora 14,30) Ce meci ar fi fost ăsta dacă federația nu-și băga coada? Acum obiectivele sunt diferite. Diferit este și moralul celor două echipe. După denumirea echipelor se bat secuii cu sașii. De data asta mă rog pentru sași. Ar fi păcat să-i pierdem pentru la anul.

   „U” - Botoșani (sâmbătă, ora 17) Am cam stat pe gânduri dacă să denumesc cenușăreasa etapei acest meci sau următorul. Am mers pe mâna federației și a televiziunilor care de obicei programează cenușăreasa etapei în deschiderea ei. Tare m-ar bucura ca Neluțu Sabău să zâmbească fericit la sfârșitul acestui meci.

   48 - Mioveni (vineri, ora 18) Sunt sigur că lui Dică până aici i-a fost. Mai cu hei, mai cu rup, a reușit să nu părăsească terenul învins în acest început de an. Sper să nu mă lovească iar realitatea în moalele credinței tocmai la meciul cenușăreasă.

   Opriți războiul!

  

  

   

Niciun comentariu: