miercuri, 1 februarie 2023

Stop!

   Stop huliganismului! Stop anarhiei din lumea fotbalului! Stop scandărilor antiumane! Stop tuturor manifestărilor reprobabile din tribunele stadioanelor și sălilor de sport! Vreau să merg cu nepoțeii la meci!

   Ceea ce s-a întâmplat duminică la Sf. Gheorghe precis că nu va avea ca și consecință instaurarea unui mediu civilizat în lumea sporturilor de echipă cu mingea, în special în lumea fotbalului. Inițial am crezut că decizia corectă este meci pierdut la masa verde pentru ambele echipe. Faptul că ofițerul de securitate al pașoptiștilor, Cătălin Rizan, a semnat un act prin care a legalizat prezența huliganilor pe stadionul din capitala județului Covasna dovedește că ar fi fost greșită o asemenea decizie. Mititelu a fost „mâncat” din interior. Fără muștar.

   Cele 16 goluri înscrise în doar 7 partide din etapa ce a trecut a întărit media de 2,3 goluri pe meci. Probabil că verdictul meciului întrerupt este de 3-0 pentru gazde dar asta nu va impieta prea mult asupra statisticii de mai sus. „U” - Rapid 0-0 izbăvitor; UTA - Mioveni 1-2 în ciuda mea; Petrolul - Chindia 1-2 așijderea; Univ. Craiova - Hermannstadt 2-0 corect; Argeș - Botoșani 0-2 de asemenea corect; Sepsi - 48 3-0 probabil; FCSB - Farul 2-3 în nebunia nebunului; Voluntari - CFR 0-1 tactic sau ermetic?

   Cred că merită scoasă în evidență partida de pe Arena Națională. Dacă vom cumula frumusețea și calitatea jocului dezvoltat de combatante, tensiunea prezentă pe tot parcursul meciului și finalul bombă putem spune nu numai că a fost cel mai fain meci de până acum din această ediție, ci din întreg acest deceniu. Să ne rugăm totuși să fie altele și mai și.

   Duelul Ardeal - Regat s-a încheiat probabil nedecis 2-1-2. Adică probabil câte două victorii de fiecare parte și un egal. Încerc să uit această etapă care, în afara meciului de la București, mi-a adus un gust amar pe papile. Ce ne așteaptă? O etapă în care cu două excepții (Mioveni și Botoșani) gazdele sunt mai bine clasate. O etapă în care din nou cele cinci echipe de dincoace de Carpați au adversare de dincolo.

   CFR - FCSB (duminică, ra 21) Mulți îi spun derbiul campionatului. Clasamentul spune că este doar derbiul etapei. Merită văzut. O privire de ansamblu ar spune că joacă străinii cu românii. Alți cred că joacă ardelenii cu „capitaliștii”. Sunt interesat de un egal, dar nu cred că partida se va termina la egalitate.

   Farul - Univ. Craiova (luni, ora 20) Ambele echipe trebuie să dovedească faptul că rezultatele din etapa precedentă nu au fost întâmplătoare. Neîncrederea mea asupra calităților lui Hagi de a revigora echipa s-a dovedit un fâs.

   Rapid - Voluntari (sâmbătă, ora 20) Normal aștept victoria gazdelor. Poate, vom vedea câteva minute și noua achiziție a Rapidului, nigerianul campion mondial de juniori cu gol înscris în finala de acum șase ani. Nu mă puneți să-i pronunț numele că încă nu l-am învățat. Cică porecla este „7”. Dar Rapidul are un 7.

   Botoșani - Petrolul (luni, ora 17) Oaspeții mai au în traistă puncte. Par suficiente. Dar până când? La moldoveni nu prea au șanse.

   Mioveni - Sepsi (duminică, ora 15,30) Merg pe mâna secuilor. Încă mai cred că rezultatele lui Dică sunt conjuncturale.

   Hermannstadt - Argeș (sâmbătă, ora 14,30) Pare o partidă liniștită în care gazdele nu trebuie să se aplece prea mult pentru a culege cele trei puncte. Dar cu câte surprize am avut până acum...?

   Chindia - UTA (vineri, ora 17) Hai UTA! Greu a hi! Dar dacă mai vor să aibă speranțe reale trebuie să câștige.

   48 - „U” (vineri, ora 20) Cenușăreasa etapei se joacă la Craiova. Pașoptiștii lui Mititelu vor să joace fără spectatori. Clujenii n-ar prea fi de acord. Nu pentru că ar deplasa cine știe ce numeroasă galerie ci pentru că ar spera să câștige și ei la masa verde (sâc!).

   Faptul că unele partide nu se desfășoară la ora prestabilită se datorează televiziunilor care reprogramează partidele în funcție de modificările care se fac în primele cinci campionate ale continentului.

   Opriți războiul!

  

  

  

   

Niciun comentariu: