joi, 16 februarie 2023

Scor periculos au ba?

    2-0. Mulți spun că e un scor periculos. Etapa a douăzeci și cincea poate reprezenta un adevărat material didactic în acest sens. Șapte din cele opt partide disputate la mijloc de făurar au avut la un moment dat pe tabelă scorul de 2-0 sau 0-2. Trei dintre ele s-au încheiat cu două goluri avans pentru cele care au înscris primele, două s-au încheiat cu diferență de un singur gol, dar două s-au încheiat la egalitate. Nu mai punem la socoteală că cele două echipe care au pierdut la limită au avut pe final ocazii mari pentru a egala.

   După acest șapou să remarcăm din nou numărul mare de goluri înscrise: 22. Dacă adăugăm și cele trei goluri înscrise de federație în contul sfântgheorghenilor (scuzați-mi licența) ajungem la 472 de goluri în 200 de partide câte s-au disputat în această ediție. Adică o medie de 2,36 goluri/meci. În creștere. „U” - Mioveni 2-2 neconvingător; Rapid - 48 1-2 dureros; UTA - Botoșani 3-1 descătușător; Univ. Craiova - CFR 2-0 constrictor; Argeș - Farul 0-0 mincinos; Voluntari - FCSB 1-2 normal; Sepsi - Chindia 2-2 suficient; Petrolul - Hermannstadt 2-0 simplist. Deci o etapă în folosul oltenilor și a FCSB-iștilor.

   În ceea ce privește bătălia celor de dincoace de munți cu cei de dincolo nu ne-am putea lăuda că avem un scor favorabil. Chiar dacă am jucat trei meciuri acasă bilanțul este 2-1-2 cu înfrângeri dureroase dar meritate.

   Ne așteaptă o etapă cu nuanțe de vacanță. Chiar așa să fie? În șase partide diferența în clasament dintre combatante este de cel puțin patru puncte, iar în trei dintre ele de peste 18 puncte. Totuși, nu cred că-i chiar așa.

   FCSB - Univ. Craiova (duminică, ora 20) Spuneam mai sus despre beneficiarele etapei ce a trecut. Iată că sunt tocmai echipele care se întâlnesc în derbiul etapei. Indiferent de rezultat cel puțin una dintre echipe va pleca dezamăgită. La egal amândouă. Dacă mă-ntrebați, cred că gazdele au mai multe șanse.

   Farul - Petrolul (sâmbătă, ora 20) Noua față a prahovenilor nu cred că este suficientă pentru a încurca pretențiile lui Hagi. Doar dacă regele nu recurge iar la experimente. Campania de transferuri îi dă ghes la așa ceva.

   CFR - Argeș (duminică, ora 17) Aici o să vedem cât de obosită este echipa lui Dan Petrescu. Să nu uităm că și la Craiova părea obosită și a mai fost și meciul cu Lazio, al cărui rezultat nu-l cunosc la ora scrierii acestor rânduri. Dacă a fost un rezultat favorabil (Doamne dă!) argeșenii au mari șanse să nu piardă acest meci. Prin rezultat favorabil înțeleg chiar și o înfrângere la un gol.

   Botoșani - Sepsi (luni, ora 17) Un meci interesant în care secuilor le va fi greu, dar nu imposibil, să-și consolideze poziția a șasea. Nu cred că este complet de judecată pe planeta aceasta care să le mai sustragă cele trei puncte primite cadou de la juveții lui Mititelu (era să scriu că de la federație). Moldovenii sunt totuși o nucă de cocos.

   48 - Voluntari (luni, ora 20) La închiderea etapei avem un meci între două echipe care vin cu stări de spirit diferite Juveții chiar dacă au primit vestea înfrângerii de la Sf. Gheorghe au mintea mai mult la superba victorie de pe Giulești, iar trupa lui Ciobotariu încă mai tânjește după bonusurile promise de conducere anul trecut pentru clasarea pe locul șase.

   Mioveni - Rapid (vineri, ora 20) Ce mai e normal în vagoanele Rapidului? Doar locomotiva pare solidă. Restul după cum vrea scrisul. Fatumul acestei echipe împletește armonios superbul cu malignul și pe Ileana Cosânzeana cu bocciul. La naiba! Tot îi iubesc. La o adică Dică se ridică sau se-mpiedică (vă place carambolul?)?

   Chindia - „U” (vineri ora 17) Deschiderea etapei ne oferă un meci interesant în care nomazii încă n-au găsit Târgoviștea iar șepcile roșii sunt fără acoperire. Să vedem ce-o ieși...

   Hermannstadt - UTA (sâmbătă, ora 14,30) Cenușăreasa etapei. Am putea spune că este un derbi al echipelor năpăstuite. Dacă suferința gazdelor provine în cea mai mare parte din partea federației, cea a oaspeților poate fi pusă pe seama baftei. A șansei bat-o norocu'!

   Opriți războiul!

  

 

Niciun comentariu: