joi, 10 martie 2022

Creedence Clearwater Revival

    John Cameron Fogerty și credința lui în renașterea apei limpezi ne-a pigmentat unora dintre noi tinerețea cu vise și visuri. O formație care în patru ani (1968 - 1972) a trăit cât altele într-o viață. Vă este simplu acum să vă amintiți de puritatea versurilor care colorau un rock and roll specific californian. Câteva apăsări pe taste și veți fi inundați de o muzică de calitate.


   Un alt lichid este asăzi la modă. Combustibilul lichid crează, mai precis a creat, o isterie generală care s-a extins în întreaga țară. De preferat ar fi să judecați la rece și să nu mai folosiți ca surse de informații pe cei care de regulă promovează senzaționalul și emoția negativă. Ignorați aceste surse de informații. Treceți printr-un lighean cu apă limpede și rece atunci când aveți impresia că cineva vă persuadează. Eventual ascultați Creedence-i.

   Panica s-a răspândit și în campionatul nostru de fotbal. Atât în partea sa superioară, unde lupta pentru locul trei ar putea deranja serios fotoliul celor care cred că au locul doi asigurat, cât și faptul că mă aștept la o bulversare serioasă a părții inferioare a clasamentului unde locurile 13 și 14 ar putea fi ocupate de cu totul alte echipe decât cele care disperă asatăzi pe ele.

   Derbiul etapei va fi pe Arena Națională, luni de la ora 21, unde FCSB reîntâlnește după scurt timp, coșmarul Hagi. Cred că punctele se vor îndrepta din nou către litoral tocmai pentru a pune capăt șușotelilor de la colț de Cișmigiu (n.a. - ce vremuri?). Maradona din Carpați va trebui să-și apere blazonul. Nu mi-a plăcut niciodată acest supranume a lui Hagi. Mai bine îi spun starului argentinian Hagi de pe Aconcagua.

   Partida CFR - Voluntari (sâmbătă, ora 20,30) este al doilea cap de afiș al etapei. O victorie a ardelenilor coroborată cu un rezultat normal în derbiul etapei ar pune capăt speculațiilor legate de campioana României în această ediție de campionat.

   Lupta pentru a treia treaptă a podiumului, în care sunt implicate și echipele din disputa de vineri (ora 20,30) de la Craiova, este interesantă. Universitatea și Argeșul vor da drumul la joc, ambele neavând motiv să se baricadeze în apărare. Oltenii nu au această știință iar argeșenii nu se mai pot mulțumi doar cu un egal dacă au năzuințe.

   Partidele din grupa celor care se bat pentru evitarea retrogradării nu prea au un cap de afiș. Decizia federației de a programa în prima etapă acasă pe cei de pe prima poziție împotriva ultimului loc, celor de pe poziția a doua repartizându-le ca adversar penultima clasată ș.a.m.d., a făcut ca două partide, Botoșani - Gaz Metan (luni ora 18) și UTA - Clinceni (vineri, ora 17,30) să aibă favorite certe.

   Alte două partide, Rapid - Dinamo (duminică, ora 20,30) și Sepsi - Mioveni (duminică, ora 17,30), vor trebui să dovedească faptul că oaspeții chiar au de gând să scape de locurile otrăvite. Toate aceste patru echipe speră ca întâlnirea de la Ploiești (probabil) dintre Chindia și juveții lui Mititelu să se termine la egalitate. Jocul va începe sâmbătă de la ora 17,30.

   Clearwater revival în Rusia și Ucraina!

Niciun comentariu: