duminică, 13 martie 2022

Gala „The Voices of Business Awards” organizată de Transilvania Business la Satu Mare a fost un succes

    23 de firme din Top 50 de societăți sătmărene aflate în fruntea economiei județului și-au ridicat trofeele în după-amiaza zilei de joi, 10 martie în cadrul galei „Premiile Vocile Afacerilor” la hotelul Aurora. Poate unii ar spune că a fost o prezență slabă. Vă asigur că nu este așa. Primele contacte au început în urmă cu două luni și faptul că 46% din stâlpii economiei județului au fost prezenți în același timp, în același loc, împărtășindu-și și împărtășindu-ne din experiențele lor este o realizare nu lipsită de importanță.


   Organizatorul acestui eveniment de excepție este trustul de presă Transilvania Business (Târgu Mureș, manager Aurelian Grama), al cărui produs principal este revista „Transilvania Business”, revistă ce reprezintă o radiografie a economiei din Ardeal, Banat, Crișana, Maramureș, Sătmar..., adică de dincoace de Carpați, pe care o face cunoscută în întreaga țară și, prin expoziții, meetinguri economice, curse aeriene... în întreaga lume. Cu un tiraj de 6000 de exemplare (auditat BRAT) revista are un impact puternic asupra mediului economic național, reprezentând o punte de legătură și un centru de influență pentru și între societățile mici și mari de la temelia sistemului de afaceri.

   Cei peste 10 ani de experiență, cu o frecvență de 10 numere pe an (Transilvania Business a ajuns la numărul 107 în condiții grafice de excepție), reprezintă o garanție asupra acurateții informațiilor pe care le așterne sub ochii cititorilor, majoritatea acestor informații venind de la somități în domeniu, oameni care au dovedit prin realizări că știu ceea ce spun și vorbesc despre ce au făcut.

   Alcătuirea topului a fost făcută de către Transilvania Business strict pe baza cifrelor rezultate din realizările fiecărei societăți economice în parte. Criteriile luate în considerare sunt absolut transparente și verificabile și se referă la anul 2020. În fiecare din cele 15 județe din vestul Carpaților se desfășoară un astfel de eveniment pe parcursul lunilor martie - iunie a.c., Satu Mare fiind al doilea pe această listă după evenimentul de la Oradea.

   Pentru a vă descrie ponderea pe care o au criteriile pe care s-a stabilit Top 50 în fiecare județ o citez pe Ligia Voro, redactorul șef al revistei: „...capitaluri proprii (30%), active imobilizate (25%), profit (20%), cifră de afaceri (15%) și salariați (10%). Cele 50 de firme din fiecare județ (20 cu capital românesc, 20 cu capital străin și 10 cu capital mixt) au fost alese după criteriul cifră de afaceri după care au fost ponderate fiecare conform criteriilor descrise...”.

   Topul firmelor sătmărene

   Capital românesc: Unicarm (Vetiș), Agrotex (Carei), Alconor (Carei), CBA (Satu Mare), Polipol (Foieni), Barta Ati (Satu Mare), Vereș Agro Prod (Pișcolt), Florisal (Satu Mare), Schwab (Ardud), Avril (Negrești), Sat An (Carei), Casco (Satu Mare), Abo Mix (Satu Mare), Prodeximp (Satu Mare), FGH (Carei), Lescaci (Negrești), Lubexpert (Satu Mare), MW Trade (Carei), FAD 22 (Negrești) și Ardealul Trading (Carei).

  Capital străin: Zollner (Satu Mare), Autonet (Satu Mare), Electrolux (Satu Mare), Contitech (Carei), Draxlmaier (Satu Mare), Delfingen (Vetiș), Sumiriko (Satu Mare), Sondex (Tășnad), Somipress (Satu Mare), Top Design Furniture (Medieșu Aurit), Iron Company (Vetiș), Alu Menziken (Medieșu Aurit), Woco (Satu Mare), SFL Technologies (Tășnad), GM Developement (Apateu), BH Chemical Impex (Satu Mare), Zauner (Satu Mare), Sam Mills (Botiz), Agromexim (Satu Mare) și Henrik Hansen (Satu Mare).


   Capital mixt: Promat (Tășnad), Tarr (Satu Mare), Gama & Gama (Culciu Mare), Topagrar (Craidorolț), Europrima (Satu Mare), Geiger Company (Satu Mare), Electric & Gas Power Trade (Satu Mare), Carel Woodworks (Vetiș), Stahlbau Hermann (Carei) și Secondtextilia Sam (Dorolț).

   Am lăsat intenționat pentru final să scot în evidență prezența la eveniment a unui important om de afaceri sătmărean, Adelin Ghiarfaș, deghizat în funcționar public (viceprimar). În afara celor 50 de firme premiate, s-au aflat printre invitați și trei firme care se află într-un moment de inflexiune: schimb de generații: Plastica, Lebăda și Fashion Grup.

   Celor care nu au reușit să fie prezenți le voi înmâna personal trofeul și câteva din produsele Transilvania Business (reviste, monografii...) în următoarele două săptămâni.

   Gruiță Ienășoiu

   

  

   

Niciun comentariu: