miercuri, 27 aprilie 2022

Trei etape fără meci egal

   Nu știu dacă mai este vreun campionat de fotbal în lumea aceasta în care pe parcursul a trei etape consecutive să nu se fi încheiat nici un meci la egalitate. Parcă am fi la baschet. Ultimul meci egal a avut loc pe 1 aprilie la Craiova unde Huyghebaert (Craiova 48) i-a păcălit (tot era ziua păcălelilor) pe cei din Mioveni într-un final de partidă tensionat. O altă caracteristică a acestui sistem este că doar de douăzeci și unu de ori gazdele au ieșit învingătoare. Dacă socotim că în cele patruzeci și opt de partide doar patru s-au încheiat la egalitate rezultă că oaspeții au fost mai buni. Singurele echipe care nu au pierdut puncte acasă fiind Universitatea Craiova în Grupa Campionat și Rapid în Grupa Retrogradare, echipe cu galerii puternice în spate. În deplasare nu au pierdurt nici un punct FCSB și același Rapid, adică echipele cu cele mai puternice galerii pe terenuri străine.

   Privind peste ultima etapă nu putem să nu observăm că toate cele trei echipe ce năzuiesc spre titlul de campioană au jucat în deplasare și și-au adjudecat toate punctele. CFR-ul mai așa, mai sontâc-șontâc, iar FCSB și Univ. Craiova mai boierește, boierie susținută de valoare.

   În Grupa Retrogradare etapa ce s-a încheiat a marcat supremația Rapidului asupra celorlalte candidate la barajul pentru Conference League (cu victorii directe la Botoșani, Sepsi și UTA) și faptul că Dinamo va juca barajul pentru menținerea pe tăpșanele primului eșalon fotbalistic al românilor. Este interesant cum se grupează echipele din această zonă. În afară de cele menționate pentru CL, UTA, 48, Mioveni și Chindia luptă pentru a evita barajul de menținere, iar Mioveni, Chindia și Dinamo luptă pentru a evita locul opt, cel care duce la un baraj cu o echipă de calibru din liga a doua (Sibiu sau Cluj). Doar copiii din Mediaș și harababura din Clinceni n-au presiune. Nici valoare.

   În etapa ce vine, în Grupa Campionat, toate pretendentele la coroană joacă acasă, iar în Grupa Retrogradare locurile 3 și 5 - 8 joacă de asemenea acasă.

   Derbiul etapei îi privește din nou pe clujeni. Poate că între timp Hagi și-a acoperit golurile hilare (ca să nu spun bizare) din apărare, găuri prin care zvârlugile lui Becali și-au cam făcut de cap până la 3-0. Hagi a dat vina pe tinerețea componenților apărării (Dussaut - 27 de ani, Mladen - 30 de ani, Larie - 35 de ani și de Nooijer - 24 de ani).  Duminică, de la ora 21,30 CFR va întâlni în Gruia cu siguranță o altă motivație a Farului. Așa ar fi frumos. Etica, precum și discursul său, pentru Hagi are nuanțe.

   Partida din Bănie, Universitatea Craiova - Voluntari, sâmbătă de la ora 20, este al doilea cap de afiș al etapei, oltenii trebuind să demonstreze că jocul și rezultatele din ultimele etape au cu adevărat un țel. Ciobotariu este un nuc cu foarte multe nuci tari.

   FCSB-ul are cel mai ușor meci din acest play-off. Echipa piteșteană nu se poate ridica la nivelul și pretențiile unui play-off. Mai ales în întâlnirile cu trioul din frunte, cu toată surpriza produsă la Voluntari. Deci luni, la închiderea etapei, de la ora 20,30, vom vedea cel puțin patru goluri.

   În play-out cele mai interesante jocuri se dispută la Ploiești (probabil) și Mioveni. Dacă nomazii din Târgoviște vor suporta presiunile unei galerii mult mai numeroase decât cea proprie, pe stadionul din Mioveni va fi multă liniște. Grupul redus de susținători ai argeșenilor neavând în opoziție cine știe ce fani ai oaspeților. Distanța dintre Mioveni și Botoșani fiind destul de mare și de anevoios de parcurs. Chindia - Rapid se dispută vineri de la ora 20,30, iar Mioveni - Botoșani luni de la 17,30.

   Nu lipsit de interes este și jocul dintre pașoptiști și textiliști ce va avea loc la Craiova duminică de la ora 19. Nu știu dacă greșesc dar cred că este meciul la care Edi Iordănescu nu are ce căuta. Eventual doar să ceară o poză cu Miculescu. Asta deoarece în ultimul meci cele două echipe au avut printre titulari doar câte trei români. Și te miri de ce juveții au avut o galerie de zece ori mai numeroasă în liga a doua decât acum? În scurt timp nici la Arad nu se va mai înghesui lumea dacă Badea va mai folosi mulți străini (era să zic stranieri). Mulți da' proști!

   Jocurile fără istoric sunt vineri, în deschiderea etapei de la ora 17,30, Sepsi - Gaz Metan, și sâmbătă, la matineu, de la ora 12,30, Dinamo - Academica. Sper ca dinamoviștilor să nu le placă prea mult ora asta.

   

Niciun comentariu: