„Ai vrut egal? Poftim egal!” mi-a trântit unul dintre cei care, ca și mine, au impresia că părerile lor contează. Totuși, șapte etape, adică 56 de meciuri și doar cinci rezultate de egalitate...!? O caracteristică aparte a etapei ce s-a încheiat luni ar fi numărul mare de victorii ale gazdelor (șase), Până la urmă, cinci dintre ele au fost nu numai previzibile ci și aproape sigure dacă ne gândim că primele trei clasate din grupa campionat au jucat acasă și cele două retrogradate au evoluat în deplasare.
Deci o etapă normală. Până și egalul de la Ploiești dintre Chindia și favorita mea este un rezultat normal. Din păcate pentru dinamoviști acest egal le-a luat și ultima speranță de a mai prinde locul 13, loc care le-ar fi ferit de un baraj împotriva Sibiului sau a Clujului. Asta pentru că în ultima etapă târgoviștenii joacă cu Mediașul.
Au mai rămas trei etape în grupa campionat și două în grupa retrogradare. În bătălia pentru titlu se cunosc echipele care vor urca pe podium dar nu și ce treaptă va ocupa fiecare. Ardealul are prima șansă, capitala a doua și Oltenia a treizecea. Adevărul este că numai ultimele două dezvoltă un fotbal de calitate, dar pragmatismul primeia este cunoscut. La oricine pot apare sincope. La olteni cadența ar putea face minuni tocmai datorită caracterului lor mândru și ușor infatuat. La bucureșteni există un Becali. La transilvăneni ar putea apare leșinul din cauza oboselii sau a bătrâneții (nu numai a jucătorilor ci și a jocului). În grupa asta cred că și locul șase este deja adjudecat.
Încrâncenarea pentru supraviețuire cred că a luat sfârșit. Despre Clinceni și Mediaș se știe de mult. Despre Dinamo și Chindia am aflat acum. Unii ar spune că dâmbovițenii ar mai avea șanse. Trebuie să le spun că UTA e la șase puncte și jumătate de ei, iar Mioveniul, chiar dacă pierde cele două jocuri cu UTA și Rapid, vor păstra totuși locul 12. Vă spun mai încolo de ce.
Hai să disecăm etapa! Cum gândeam, ultimele trei etape ale sezonului programează și cele trei mari derbiuri a căror rezultate vor stabili campioana, vicecampioana și medalia de bronz.
Primul mare răspuns îl vom primi duminică seară după ce se încheie Universitatea Craiova - FCSB (19,30 ora de începere a jocului). Cică va fi un nou record de spectatori în Bănie. Am putea flecări despre ce se întâmplă dacă... Dar are rost? Ce-o fi o fi numa joacă faină să fie!
Partida de la Pitești de sâmbătă seară (20,30) ar putea învolbura discuțiile despre șansele Clujului. Eu personal nu cred că se va întâmpla asta. Cred că doar cele trei întâlniri directe ale trioului vor elucida enigma.
Ambițiile lui Hagi și ale lui Ciobotariu au litoral liber de exprimare sâmbătă de la ora 17,30. Scăpați de furcile caudine cei doi se vor ataca succesiv, căutând fiecare punctele nevralgice ale celuilalt. Cred că marinarii au mai multe șanse.
De dincolo, din partea cu regrete a clasamentului, se distinge partida de luni, ora 20,30, de pe stadionul Rapid - Giulești, unde gazdele vor încerca să demonstreze că la Ploiești a fost doar un relaș după turul de forță. Oaspeți le sunt juveții pașoptiști care sunt oricând în stare să producă avarii. Sper că nu și acum.
Două partide în care gazdele sunt favorite sunt cele de vineri, ora 20,30 de la Botoșani și duminică, ora 14,30, de la Sf. Gheorghe. Oaspeții, Dinamo respectiv Chindia, par resemnați.
O partidă în care egalul pare plauzibil se dispută sâmbătă de la ora 15 la Arad. Plauzibil dar nu și obligatoriu. S-ar putea ca Mioveniul să nu se poată ridica la presiunea adversativă pe care o va recepta din partea publicului iar gazdele să dea satisfacție presiunii plăcute venită din tribune.
Toată lumea credea că Gaz Metan și Academica nu vor mai obține nici un punct până la sfârșitul prezentului campionat. Iată că nu e chiar așa. Vineri de la ora 17,30, în deschiderea etapei a opta din primăvara fotbalistică, la Mediaș, una din cele două echipe, poate chiar amândouă, va obține puncte sau vor obține punct.
Stop război!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu