marți, 6 decembrie 2022

Frig cu goluri

    Joi, 15 decembrie, odată cu disputarea restanței dintre FCSB și CFR, se va trece la ultima treime a sezonului regulat. Asta înseamnă că vom avea încheiate pe muchie douăzeci de etape și clasamentul va fi mai puțin mincinos. La această oră rezultatul acelei restanțe ar putea afecta doar ocupanta locului trei. Rapid sau FCSB?

   Previziunile pentru etapa trecută s-au adeverit în cea mai mare măsură. Cinci victorii ale gazdelor, un egal și două ale oaspeților au marcat această etapă, singurul punct în vânt hălăduind prin Trivale. Singura surpriză, plăcută prin jocul prestat de învingători și neplăcută prin jocul prestat de învinși (unii selecționabili), a fost în Bănie, unde în derbiul local ocupanta locului 15 a învins pe cea de pe locul 4 la acea vreme.

   Frigul se pare că i-a făcut pe jucători să se miște mai alert, astfel că cele 30 de goluri ale etapei (3,75 pe meci) a adus media campionatului la peste 2,34 g/m. Gata cu letargia. Aleargă altfel îngheți. Aleargă cu folos. UTA - Sepsi 1-4 într-o neputință ancestrală; Petrolul - „U” 2-0 cu tendințe de renunțare; Voluntari - Hermannstadt 3-0 până se golește traista; Univ. Craiova - „48” 0-2 cu felicitări; Farul - Botoșani 8-0 stins după un roșu aprins corect acordat; CFR - Chindia 2-0 anulând un gând ascuns al lui Petrea; Argeș - Rapid 1-1 cu regrete de ambele părți; FCSB - Mioveni 5-1 fără istoric.

   Pe undeva este normal ca după o etapă a gazdelor să urmeze una a oaspeților. Cele cinci echipe vizitatoare aflate pe primele șase locuri ale clasamentului au această pretenție. Probabil că nu vom avea scoruri fluviu ca în etapa ce tocmai s-a închis, dar asta nu înseamnă că ar trebui să vedem mult mai puține goluri înscrise. Afară vor fi tot cu ceva peste zero grade Celsius.

   FCSB - CFR (joi, ora 20) Chiar dacă acest meci nu face parte din etapa cu nr. 20, este principalul punct de atracție oficial al săptămânii fotbalistice din România. Spun oficial pentru că interesantul trianglu Fiorentina - Rapid - Borussia Dortmund s-ar putea să-i atragă mai mult pe cei îndrăgostiți de fotbalul spectacol. Bașca mai e și mondialul qatarez aflat pe final de jocuri și controverse. Să revenim la jocul nostru. Este un adevărat derbi în care atât rezultatul cât și jocul celor două echipe ne vor permite să tragem concluzii.

   Hermannstadt - Farul (sâmbătă, ora 19) Este timpul să ne edificăm dacă Măldărășanu are stofă de antrenor rafinat sau doar a beneficiat de o conjunctură. Un rezultat de egalitate l-ar trece de partea pozitivă a liniei de demarcație, dar pentru asta trebuie să-și dorească victoria.

   Rapid - Petrolul (miercuri, ora 19) Forma bună a prahovenilor și infirmeria plină a giuleștenilor ar putea duce la un rezultat care nu respectă situația din clasament. Dar când un meci Rapid - Petrolul a respectat vreodată clasamentul? Distanța relativ mică dintre cele două galerii (60 de km) ar putea crea un spectacol unic pe Arena Națională. Sigur gazdele nu vor proceda precum cei ce „fac ce spune Becali” și vor lăsa liberă intrarea pe toată lungimea și lățimea tribunei.

   Botoșani - CFR (duminică, ora 17,30) După dușul cu zloată de la Constanța urmează ca un alt pretendent la titlu să le aplatizeze coarnele taurului de pe blazonul moldovenilor. Nu prea văd cum le-ar putea sta în cale campionilor. Ce-i sigur este că Petrescu ne va spune că urmează un meci extrem de dificil. Va avea și argumente. Bine, numai de el înțelese...

   Chindia - FCSB (duminică, ora 20,30) Deoarece au jucat luni cu Mioveni și joi cu Botoșani, în cupă, bucureștenii se văd nevoiți să joace patru meciuri în 11zile, ultimul fiind chiar un derbi. Nu va fi ușor mai ales că latifundiarul are obiceiul să-i mai odihnească. Pe de altă parte nomazii n-au câștigat „acasă” decât cu Mioveni și Rapid așa că n-ar trebui să le fie un pârleaz prea ridicat.

   Sepsi - Voluntari (vineri, ora 19) Secuii sunt pe val, dar nici ilfovenii nu sunt de lepădat. Când au chef pot pune probleme de scor tuturor echipelor de la locul șase în jos. Acum joacă cu locul nouă.

   Mioveni - Univ. Craiova (luni, ora 20,30) Prilej pentru oltenii lui Olguța, cum zic craiovenii, să șteargă înfrângerea din fața vecinilor de cartier. Victoria o vor obține, dar reproșurile susținătorilor încă îi mai vor bântui.

   „48” - Argeș (luni, ora 17,30) Tare mi-e că ce-au luat pe praz vor da pe ceapă juveții lui Mititelu. Nu de alta, dar prin zona aia nu prea se gestionează uscat victoriile. Depinde cât zaibăr a curs.

   „U” - UTA (duminică, ora 14,30) Văd că se insistă din ce în ce mai mult cu programarea celor două echipe înspre matineu. O fi știind federația ceva? Aș prefera ca cele două echipe să se regăsească și să revină pe la mijlocul clasamentului. În acest meci, care este și Cenușăreasa etapei, un rezultat egal ar fi catastrofal. Pentru ambele.

   Opriți războiul!

   

Niciun comentariu: