vineri, 2 decembrie 2022

Îndărăt la liga noastră îndărătnică

    Încă este îndărătnică Liga 1. În sensul că mai are o restanță. În relașul ăsta prelungit în care ne-am minunat de Qatar în toate sensurile posibile (splendoare, fabulație, misoginism, cretinism, artă, radicalism...) am avut parte de fotbal și antifotbal. Fotbal la echipele așa-zise mici și antifotbal, mai ales în ultima etapă din grupe, la echipele cu pretenții. Poate chiar de asta unele favorite au plecat deja acasă.

   Chiar dacă a mai rămas o restanță să remarcăm că trei din partidele nedisputate la timpul lor au împestrițat această săptămână. Chindia - Univ. Craiova 1-1 în ciuda unor olteni și spre plăcerea altor juveți; Hermannstadt - CFR 2-3 cu o ciudată lipsă de reacție a sibienilor pe final; Botoșani - FCSB 2-3 conform prieteniei dintre latifundiar și bossul moldav. Cele douăsprezece goluri au ridicat media golurilor înscrise pe meci la aproape 2,27 ceea ce e bine dar tot mai e loc. M-ar mulțumi o medie de cinci goluri la două jocuri.

   Etapa care urmează, a nouășpea, are câteva curiozități și puncte de atracție care merită relevate. De exemplu faptul că din nou din primele cinci clasate patru joacă acasă, iar din ultimele cinci clasate patru joacă în deplasare. Nu respectă regula Rapidul și UTA. Să avem iară multe victorii ale gazdelor? A intervenit o schimbare și în orele de disputare a jocurilor, ore care s-au adaptat cât s-a putut la meciurile din cadrul Campionatului Mondial.

   CFR - Chindia (duminică, ora 15,30) Derbiul etapei are loc din nou în Gruia. Probabil că Petrescu se va plânge că oaspeții vin după o „încălzire” care i-a ținut în priză (meciul de marți cu Univ. Craiova) iar Petrea că vin obosiți după același meci. Conform valorii clujenii nu ar trebui să-și mai facă probleme. Dar mai știi...?

   Farul - Botoșani (duminică, ora 13,15) Liderul se găsește cam în aceeași situație cu frânarii clujeni, doar că după cocktailul de joi s-ar putea ca botoșeneni să aibă mai multe pretenții. Degeaba, zic eu. Mângâiat ușor dar sistematic pe cap de către arbitri, Hagi are deschisă calea spre victorie. Hagi, în credința lui că așa e corect, a început să urle pe micile ecrane că este furat atunci când este arbitrat corect. Ferește Doamne ca vreo decizie chiar să-l dezavantajeze.

   Argeș - Rapid (duminică, ora 19) Interesant este că cele mai importante trei partide se dispută duminică. Cum spuneam Rapidul este singura din grupul fruntaș, relativ desprins de restul competitoarelor, care joacă în deplasare. Cred că va fi un meci deschis, plăcut, așa ca între două optimi de mondial (Franța - Polonia, respectiv Anglia - Senegal). Șansele sunt de ambele părți.

   Voluntari - Hermannstadt (sâmbătă, ora 15,30) Un meci în care sibienii trebuie să demonstreze că își merită un loc în grupa ce se bate pentru podiumul campionatului. Petrolul și Sepsi abia așteaptă vreo sincopă. Echipa din preajma Bucureștiului se comportă tare ciudat. Ba joacă cu o ambiție precum anul trecut, ba se complac într-o letargie de genul timpul trece - leafa merge.

   Univ. Craiova - 48 (sâmbătă, ora 19) Și acest meci este prins între două optimi (Olanda - SUA, respectiv Argentina - Australia), dar asta nu prea contează în Bănie. Stadionul va fi plin. Plin cu trupuri, cu invidie și cu ură. Sper ca pe teren totul să se desfășoare normal. Speranța vine de la faptul că gazdă sunt universitarii și nu trupa jalnică de... a lui Mititelu (mă refer la oamenii care îl înconjoară și cu care face „afaceri”, nu la fotbaliști sau banca tehnică).

   Petrolul - „U” (vineri, ora 19) Un derbi de tradiție este partida de la Ploiești. Ultimele partide din grupele mondialului îmbracă acest meci în care duelul galeriilor ar fi fost foarte interesant dacă s-ar fi putut să aibă loc. Programarea jocului într-o zi de vineri a distrus această posibilitate. Nădejdile celor două echipe sunt diferite, dar țelul e același: victoria. Petrolul ar vrea să prindă un loc în primele șase la sfârșitul programului regulat, pe când studenții ardeleni vor să privească cât mai de sus lupta pentru retrogradare. Deocamdată sunt implicați.

   FCSB - Mioveni (luni, ora 19) Trei puncte ușoare pentru gazde. Chiar tratând meciul cu superficialitate nu au cum să se împiedice. Oaspeții sunt o echipă resemnată. Chiar dacă Becali ar vrea să propună vreunuia vreun contract nu ar avea cui. Să menționăm că și acest joc are loc între două optimi mondiale. Deocamdată nu se știe care.

   UTA - Sepsi (vineri, ora 15,30) Din păcate UTA din nou joacă în Cenușăreasa etapei. N-au mai câștigat un meci de când a început școala. Chiar dacă jocul nu lasă chiar atât de mult de dorit rezultatele sunt catastrofale. Sepsi este o echipă care știe să profite de ghinioanele adversarilor săi. Îmi pare rău pentru arădeni, nu prea văd cum scot la capăt această partidă. Dar dacă totuși...

   Opriți războiul!

  

  

   

Niciun comentariu: