joi, 15 decembrie 2022

Recrudescență

    Decembrie a pornit cu un avânt greu previzibil după o minivacanță impusă de grupele Cupei Mondiale la fotbal. Cele 30 de goluri înscrise în etapa a nouăsprezecea și jocurile de o calitate superioară din etapa a douăzecea ne face să credem că fotbalul din România este mai viu și mai intens, că se află într-o perioadă care, exploatată judicios și profesional, ar putea reprezenta un punct de minim, un punct de la care nu o putem lua decât în sus în ceea ce denumim performanță. Avem totuși și o bilă neagră. Unele terenuri de joc nu se ridică la pretențiile competiției. Un ton mai optimist ar veni de la calitatea arbitrajului. Să nu ne grăbim totuși...

   Speranțele s-ar putea să fie deșarte. Despre nivelul de înțelegere al selecționerului nu am dubii. Chiar pricepe fenomenul. Mă îngrijorează însă metehnele sale. Dependența de unele persoane, de FRF și de propriile frustrări au dus până acum ca procesul de selecție și cel de formare al echipei (de primul 11 cu alte cuvinte) să nu se apropie de cel ideal. Să vedem ce ne rezervă viitorul.

   În cele opt partide din etapa ce tocmai s-a încheiat s-au înscris 16 goluri ceea ce a făcut să scadă media de goluri pe meci la 2,32. Pentru cei care citesc articolul pe ziarul fizic țin să menționez că nu știu încă rezultatul jocului restanță, dar după încheierea meciului de pe Arena Națională, pe ziarul electronic, voi face actualizarea necesară. Sepsi - Voluntari 1-1 într-o luptă tactică; Hermannstadt - Farul 4-0 ce m-a băgat în ceață (țineți minte ce am afirmat înainte de meci?); „U” - UTA 0-0 tocmai ce nu trebuia; Botoșani - CFR 1-1 și Dan Petrescu nu mai e Dan Petrescu; Chindia - FCSB 0-2 sau așa e când mergi la pescuit fără undiță; 48 - Argeș 1-0 pentru olteni; Mioveni - Univ. Craiova 0-1 tot pentru olteni; Rapid - Petrolul 3-1 în Primvs Derby onorat.

   Ultima etapă care se dispută în acest an va avea ca rezultat și „perina” pe care ne vom așeza capul marți seară și de pe care îl vom ridica ăhăă... peste un an, mai exact în a treia decadă a lui ianuarie. Cuvântul de ordine al etapei cred că este echilibrul cu toate că, aparent, unele meciuri au favoriți cerți. Farul, CFR, Rapid și Univ. Craiova pot pica în capacană. FCSB n-are cum.

    CFR - Hermannstadt (marți, ora 20) Meciul care încheie anul calendaristic 2022 este și derbiul etapei. Cum spuneam pare într-o rână, dar eu cred că o echipă obosită, CFR-ul, își va încrucișa crampoanele cu o echipă dornică de aerul de pe înălțimi. Oare ce-o ieși?

   Voluntari - Farul (vineri, ora 20) Aștept cu nerăbdare acest meci. Sper ca terenul de joc să țină. M-aș gândi la o surpriză, dar nu cred că Hagi își permite două înfrângeri consecutive.

   FCSB - Botoșani (luni, ora 20) Fără comentarii!

   Universitatea Craiova - Chindia (sâmbătă, ora 20,30) Dacă privești clasamentul ai putea trage concluzii greșite. Fără antrenor, cu bisericuțe și controverse nu cred că oltenii vor trece hopul. Chindia este o movilă mai ridicată decât Mioveniul.

   Petrolul - 48 (duminică, ora 14,30) Nu știu ce să zic. Aș vrea ca prahovenii să obțină punctele dar și pașoptiștii lui Mititelu au demonstrat că știu fotbal. Dacă terenul le va permite vom avea un meci de calitate.

   UTA - Rapid (duminică, ora 20,30) Un alt meci cu final părelnic. După victoria de miercuri seară de pe Arena Națională s-ar putea să le fi crescut aripi giuleștenilor. Numa' să nu fie de ceară. 

   Sepsi -  „U” (sâmbătă, ora 15) Același țel (3 puncte) pentru obiective diferite. Sepsi speră cu motive întemeiate. Motivele studenților sunt subjugate hazardului. Nu prea se poate spune că „șepcile roșii” au cozoroace protectoare.

   Argeș - Mioveni (duminică, ora 12) Cenușăreasa etapei. Unii i-ar spune derbiul Argeșului. Eu cred că este al doilea meci al etapei cu final cunoscut. De data asta doar valoarea are cuvântul.

   Opriți războiul!

Niciun comentariu: