miercuri, 9 august 2023

Vișiniu negru

     N-am să vă plictisesc cu durerea celor ce trăiesc vișiniu. E suficient titlul. Etapa a doua și a treia a excelat prin goluri multe, frumoase, unele chiar excepționale. Antrenorii s-au sesizat și au pus în această a patra etapă un accent deosebit pe studiul tactic al atacului celor pe care urma să-i întâlnească, înarmând propriile apărări cu concluziile lor. Cu siguranță sunt subiectiv dacă afirm că cel mai frumos gol al etapei s-a înscris la Voluntari. Și cel mai urât de altfel. Deci doar o medie de două goluri pe partidă în această etapă completă.

    Am spus etapă completă pentru că nu multe vor mai fi de acum încolo. Asta deoarece FRF în cârdășie cu LPF au hotărât să facă un talmeș-balmeș din programul turului de campionat. Motivul ar fi că dacă tot s-a hotărât Becali să intre în grupele europene să-l sprijine. Sunt rău, așa-i? Cică nu numai latifundiarul a primit acest drept ci și Hagi și Dioszegi. Da, dar fără Gheorghe...? Nu asta-i marea problemă. Necazul cel mare va veni atunci când cele trei echipe românești se vor califica în grupele Ligii Conferinței (sper din toată inima). Cum vor face atunci cu amânările? Sunt patru meciuri până la grupe și încă șase în grupe. Dacă din totalul de zece meciuri echipele își vor amâna partide din campionat înainte de meciurile din deplasare înseamnă că fiecare va mai avea de jucat cinci jocuri reprogramate. Când vor fi acestea reprogramate? Nu uitați că mai sunt și meciuri amicale și oficiale ale naționalei, națională care se sprijină tocmai pe jucătorii români din cluburile reprezentative. Credeți că vor accepta adversarele din campionat să joace în perioada de vacanță? Parcă văd cum latifundiarul nu va lăsa toți jucătorii convocați la meciurile naționalei. Unde nu-i cap vai de Superligă!

    UTA - Poli 1-0 dificil; Univ. Craiova - Hermannstadt 1-0 neconvingător; Botoșani - „48” 0-1 nu ca pe Giulești; „U” - Dinamo 1-1 ca pe timpuri; Petrolul - Farul 3-2 împovărător; FCSB - CFR 1-0 mânjit cu VAR dar meritat; Sepsi - Oțelul 1-1 cu visuri; Voluntari - Rapid 2-1. Cam asta a fost în etapa a patra. Spuneam înainte de etapă că nu vor fi victorii ale gazdelor la mai mult de două goluri. Nici nu s-a ajuns la două goluri dar s-au strâns cele cinci victorii. Oaspeții doar una, în nordul Moldovei. Ardelencele (inclusiv UTA) au mers slab. O victorie, două egaluri și două înfrângeri în condițiile în care au jucat trei meciuri acasă.

    Urmează o etapă ciuntită, partidele Hermannstadt - FCSB (derbiul propriu-zis al etapei), CFR - Sepsi (un alt meci cap de afiș) și Farul - UTA au fost amânate. Cine știe pe când? Cine știe, știe! Cu excepția meciului de pe Giulești în celelalte partide oaspeții ocupă locuri mai bune decât gazdele în clasamentul actual.

    „48” - Voluntari (vineri, ora 20,30) Derbiul de circumstanță al etapei. Sper ca echipa de pe locul doi să-și arate totuși limitele. Cum s-au cocoțat acolo numai ei știu. Nu cred într-un „redivivus” al lor. N-au destule argumente, dar asta nu înseamnă că nu i-ar putea încurca și pe juveții lui Mititelu.

    Rapid - Petrolul (duminică, ora 21,30) „Primvs derby” cum se declară asumat în cele două galerii rivale dar nu dușmane se află la cea de-a 122-a întâlnire oficială din 1934 până azi. Dintre ele 100 s-au disputat în primul eșalon al fotbalului românesc, 48 fiind câștigate de giuleșteni și 27 de petroliști. În total, cu Cupa României și eșalonul secund, Rapid are 59 de victorii față de cele 36 ale oaspeților lor. Sper alb-vișiniu!

    Poli - Univ. Craiova (sâmbătă, ora 21,30) Și această partidă are o rezonanță istorică. Dar numai rezonanță pentru că Poli de azi nu e Politehnica Iași de ieri. Totuși este un duel moldavo-oltean și ne-am putea aștepta la o confruntare frumoasă.

    Oțelul - „U” (sâmbătă, ora 18,30) Mai degrabă această partidă să poarte o tradiție dacă ținem cont că Oțelul este de fapt vechiul Siderurgistul Galați. Sper ca studenții să-și mai aducă aminte de ce i-a învățat „Moțul” și să îi încurce puțin pe Dorinel Munteanu și ai lui.

    Dinamo - Botoșani (luni, ora 20,30) Cenușăreasa etapei. Cine se aștepta ca după patru etape cele două echipe să ocupe singurele locuri direct retrogradabile?

    Opriți războiul!

    


Niciun comentariu: