luni, 10 noiembrie 2008

Boxerii

N-am sa zic niciodata ca nu-mi place boxul. N-am sa recomand niciodata copilului meu sau unei persoane dragi sa se apuce de box. Este si nu este boxul un sport. Este pentru ca se pot organiza competitii la care participa atleti si unde se declara invingatori in fata unei asistente. Adica exista sportivi si spectatori. Nu este un sport pentru ca nu se poate numi sportivitate atunci cand iti ranesti fizic adversarul. Sa lasam lucrurile asa cum sunt si sa pornim de la premiza ca boxul este un sport.
Am asemuit meciul de aseara, Rapid - Steaua, cu o partida de box in care adversarii s-au urat in asa masura incat nu au lovit ca sa nu incaseze. Cu toate ca isi purtau reciproc o ura foc si para (focul era reprezentat de o bricheta si para de un chibrit), cei doi boxeri n-au lovit decat cu lovituri nepermise si de asa natura incat sa nu vada arbitrul. Ca sa trimita o directa, un croseu sau un upercut ar fi fost necesar sa se descopere in propria-i garda si, banuia, adversarul atata ar fi asteptat ca sa trimita lovitura decisiva. N-a fost pana la urma nici ko, dar nici ok.
La Doha s-a incheiat Turneul Campioanelor. Finala i-a revenit, in ciuda mea, americancei Venus Williams, chiar daca mai mult si-a dorit victoria rusoaica Vera Zvonareva. Primul set a fost incrancenat. La un moment dat vera avea 5-2 la ghemuri si trei mingi de set. Le-a ratat pe toate, ba si pe o a patra minge de set si s-a ajuns la tie-brack. Aici s-a rescris istoria setului, dar in sens invers, adica a condus Venus cu 5-2 dupa care Vera a castigat cinci mingi consecutive. I-au fost suficiente pentru a-si adjudeca setul. Setul doi a avut doar un ghem si jumatate. La doi zero Vera a cedat, preferand sa se odihneasca in vederea ultimului set. Asa credea ea. Nu si-a mai revenit decat spasmodic, cu lovituri de exceptie, dar izolate intr-un ocean de replici de inalt nivel de o monotonie dezarmanta. Asadar Vera - Venus 7-6(5), 0-6, 2-6.
Masters-ul masculin se desfasoara in aceste zile tot in Asia. Mai precis la Shanghai. Atat la simplu cat si la dublu. Ne vom concentra atentia numai spre simplu. Cele doua grupe, rosie si galbena, sunt populate de primele opt nume care s-au remarcat in turneele Masters Serie din acest an. Adica Roger Federer (Elvetia), Andy Murray (Marea Britanie), Andy Roddick (SUA), Gilles Simon (Franta) sunt cei care se scalda in Marea Rosie, iar Novak Djokovic (Serbia), Nicolai Davidenco (Rusia), Jo-Wilfried Tsonga (Franta) si Juan Martin del Potro (Argentina) fac baie in Marea Galbena. Pana acum Novak l-a batut pe Juan Martin si Nicolai pe Jo-Wilfried. Asta noapte s-a produs si surpriza, elvetianul recunoscandu-se invins de francez. La aceasta ora cei doi Andy isi disputa intaietatea. Deocamdata este patru-doi in primul set pentru european.

Niciun comentariu: