joi, 27 noiembrie 2008

Carcase

S-a cam terminat "Europa" pentru echipele de club romanesti. Mai repede castiga inutil CFR-ul la Londra decat Steaua in fata Fiorentinei. Normal ca vreau din tot sufletul ca Steaua sa obtina calificarea in primavara europeana, dar nu vad cum. Nu joaca nimic. Incep sa cred ca valoarea de antrenor a lui Dorinel Munteanu se va opri undeva in Liga a II-a la noi pentru ca in primul esalon doar un vasal de-al Stelei l-ar mai putea angaja.
Radu Banciu n-a inteles nimic din meciul de la Cluj sau nevoia lui de a epata il face sa nu vada o prima repriza de nivelul Ligii Campionilor a feroviarilor, in care doar greseli individuale (Stancioiu, arbitrul, Trica, Dubarbier) au facut ca scorul sa nu fie 3-0 pentru ai nostri. Tare sunt curios ce se va intampla in tabara ardelenilor in perioada de hibernare a fotbalului. Cred ca Trombetta va ramane las Cluj, dar nu ca principal. Daca pleaca, va pleca tot in Romania la o echipa cu pretentii. Poate chiar la Rapid. Mi-ar place, dar sa fie lasat sa construiasca.
La sah baietii nostri au mancat bataie in ultima runda de la Georgia si au terminat abia pe locul 19. Fetele au realizat un foarte valoros 2-2 in ultima etapa cu favorita numarul trei, China, si au ocupat in final un merituos loc 11.
In ceea ce priveste hocheiul, in ambele ligi, atat in cea divizionara cat si in Liga Mol, Csikszereda se afla pe primul loc cu doua puncte avans fata de Miercurea Ciuc si sapte fata de Steaua (la numar de meciuri egale, 11), respectiv sapte puncte fata de Ujpesti, 13 fata de Miercurea Ciuc si nu mai putin de 15 fata de Steaua (Miercurea Ciuc are un joc mai putin decat celelalte, 22). In comentariul anterior despre hochei am facut o greseala in ceea ce priveste sistemul de retrogradare din Divizia I. Ultima clasata, a cincea, nu retorogradeaza direct ci disputa un play-out in compania primei clasate din Divizia a II-a. Nu s-a stabilit din cate jocuri.
Nici la handbal nu am prea avut noroc in cursul zilei de miercuri. Nationala Romaniei, jucand o prima repriza lamentabila a pierdut jocul din deplasare in fata Muntenegrului ceea ce ne indeparteaza de calificarea la europenele din 2010 si pune in umbra victoria din fata vicecampioanei mondiale, Polonia. La fete s-a castigat Trofeul Carpati. Primavara europeana nu prinde nici o echipa masculina la cel mai inalt nivel, Liga Campionilor, dar totusi sunt cinci echipe in celelalte cupe. In optimele Cupei Cupelor, HCM Constanta si Steaua vor intalni in dubla mansa reprezentantele Slovaciei (Tatran Presov, primul meci in deplasare), respectiv Spaniei (Valladolid, primul meci acasa). In optimile Cupei Challenge, Bucovina Suceava, UCM Resita si Stiinta Bacau vor juca, tot in dubla mansa cu Liberty Bernardo (Portugalia, primul acasa), Vardar Skopje (Macedonia, acasa) respectiv PAOK Salonic (Grecia, deplasare). Peste vreo doi ani poate gasim si echipa municipiului nostru in cupele europene...

Niciun comentariu: