marți, 4 noiembrie 2008

Timpul

...Trecut-au primaveri peste salasul lupului. Trecut-au toamne s-apoi ierni peste barlogul defunctului. Prosperitatea si progresul, imbatranirea si regresul tronau in paralel peste cele doua imparatii. Jivinele imparteau lumea dihaniilor in doua: fiare si lighioane.
Fiarele pandeau la drumul mare pe toti escrocii, talharii si parvenitii vremurilor, ii dezbracau de metehne si ii trimiteau goi pusca in mijlocul satelor de pe unde erau. Lighioanele se cuibareau in sufletul fiintelor cu singe proaspat sau negru, dupa cum nimereau, se infiltrau in toate maruntaiele acestora, le intorceau pe dos si le faceau sa uite de mirosul lor natural. Nu conta daca acestea sunt sau nu cu musca pe acoperis.
In lacul din luminis, ariciul isi vedea de inotul sau cotidian, strangand alge pentru zile negre, iar lupul cu responsabilitatea data de respectul celor din jur, facea din padure gradina si din salas palat. Din ce in ce mai nebagat in seama barlogul a prins izuri grele si disparea afundat in propriile gunoaie. Lighioanele dintr-insul nu aveau parte de apa rece si proaspata din taul minunilor. Ariciul a inchis cu voie, uneori chiar fara voie, portalul catre reusita altora. A permis doar celor din Izbucul Zglobiu sa se zbenguie. Uneori le-a dat o povata determinandu-i sa creada ca-i ideea lor, alteori le-a aratat calea catre reusita pretinzand ca-i bunavointa lupului, iar nu de putine ori le-a deschis causul palmei cu convingerea ca-i vointa Domnului. Era si el convins de asta... (continuare in numarul viitor)

Peste cateva sute de minute vom vedea cum trece visiniul de bordo. Sau cel putin asa imi doresc. Peste alte doua-trei zeci de ore vom gandi rosu-albastru chiar daca misiunea acestora este mult mai grea. Lyonezii, stransi in jurul loviturilor libere executate de Juninho sunt mai relaxati. Mai ales dupa victoria concludenta din urma cu patrusprezece zile. Poate chiar de aceea Radoi si ai lui trebuie sa creada mai mult in ei. De la Kapetanos se poate cere mai mult decat un gol pe meci. Se poate cere, dar trebuie sa i se si dea. Si bani si centrari din toate pozitiile. Mai ales la cornere, unde toata atentia adversarilor va fi indreptata asupra lui Goian si Ghionea.
Pana acum Trombetta a surprins. Acum trebuie sa confirme. CFR-ul trebuie sa invinga. Sunt obligati sa invinga. Sa arate tuturor ca Romania fotbalistica nu este numai nationala si Steaua. Ce frumos ar fi ca prima echipa romaneasca participanta in optimile Ligii Campionilor sa nu fie din Bucuresti (Of, Rapiduletul...). Ba mai mult. Sa fie din Ardeal (Transilvania cum tendentios au scris unele ziare din Marea Britanie dupa tragerea la sorti, ridicand tinutul transilvanean la rang de tara).
A inceput la Doha Turneul Campioanelor. Opt la Numar. Patru rusoaice doua sarboaice si surorile Williams. Safina, Dementieva, Zvonareva si Cuznetova din nord-est, Jankovic si Ivanovic din sud-vest impotriva americancelor. In primul joc Zvonareva a trecut de Cuznetova cedandu-i doar cinci ghemuri. Al doilea se joaca la aceasta ora intre sarboaice (deocamdata3-0 pentru cea mai scunda in primul set).
Cred ca in seara aceasta voi mai deschide un subiect. Bineinteles dupa jocul din Gruia.

Niciun comentariu: