marți, 20 martie 2012

Cine a tras în noi?

La sfârşitul acestei etape sper să aflăm cine a tras în noi. Pentru a avea un final de campionat disputat fără pete de ruşine trebuie aflat cu precizie cine a tras în noi. Cine a tras în noi rapidiştii, cine a tras în noi steliştii, cine a tras în noi dinamoviştii, cine a tras în noi ceferiştii şi aşa mai departe până aflăm cine a tras şi în lupul singuratic. Mai exact cine a tras în noi suporterii din Liga I? Nu mai vorbesc de cei ucişi prin Craiova, Timişoara, Arad, Iaşi, Constanţa şi chiar aici unde se agaţă harta, la Satu Mare. Nu zâmbiţi. Chiar vreau să se afle... Unii dintre noi chiar numai vrem să plătească vinovaţii. Vrem doar să plece... să plece... să plece...
Mai e un pic şi începe etapa a douăzeci şi doua. Derbiul etapei este mâine, la Galaţi unde gazdele în trend ascendent dau piept cu un Dinamo dacă nu debusolat, cel puţin fără matelot la proră. Probabil că Dorinel nu va dori să şteargă cu zoaie impresiile din articolul precedent şi va dezvolta iarăşi un joc frumos. Dinamo poate răspunde cu aceeaşi fisă sau cu fii-sa, manipularea. Sper în prima variantă. Să câştige cine este mai bun la ora meciului.
Un alt joc aşteptat cu foarte mult interes este cel din Regie, unde Sportul Studenţesc înfăşurată cu o aureolă cu accente boreale peste un trup mai mult scheletic îşi doreşte să îmbrobodească proaspăt suita în capul listei, cea care are cel mai mare număr de puncte acumulate în primele douăzeci şi una de etape, CFR Cluj. Să vedem dacă sunt de acord musafirii, aici incluzându-i şi pe arbitri.
Poate nu ar fi fost considerată chiar al treilea joc ca importanţă întâlnirea de sub Podul Grant, dacă nu s-ar fi întâmplat ceea ce s-a întâmplat după partida de la Chiajna. Toţi ochii (bine, aproape toţi...) vor fi îndreptaţi asupra modului în care au ştiut să gestioneze giuleştenii situaţia ivită. Cu inima de rapidist vă daţi seama ce-mi doresc, dar...
Jocurile 4, 5, şi 6 după subiectiva mea părere sunt cele de la Vaslui (cu Braşovul), Cluj ("U" - Astra) şi Târgu Mureş unde gazdele, în primele două cazuri, şi Steaua, în al treilea, pleacă mai mult sau mai puţin favorite. Om trăi ş-om vedea.
Pandurii şi Gaz Metan pleacă de departe favorite în întîlnirile cu Sibiul şi Mioveniul. Derbiul retrogradantelor se dispută în această etapă la Ploieşti unde petroliştii vor să verse un câmp de păcură în calea caleştii doamnei Chiajna, pardon, a doamnei Reghecampf.

Niciun comentariu: