vineri, 2 martie 2012

Clinchet

Peste doar câteva ore va începe, ceea ce sper să fie, cel mai corect şi disputat retur de campionat. Bineînţeles chestia asta cu câteva ore depinde de când citeşti aceste rânduri. Eu m-am raportat la momentul când le-am tastat. Adaug la debutul acestei noi sesiuni de postări pe blog şi pe MySport scuzele de rigoare pentru lungul interval de inactivitate pe teme sportive.
Aşadar mai sunt doar cel mult 144 de jocuri până aflăm necunoscutele acestei ediţii de campionat. Bine înţeles că pe rând vom afla prima retrogradată, poate chiar şi a doua retrogradată, cine sigur va juca etape preliminare cel puţin în Europa Legue, a treia retrogradată, cine va juca în tururile preliminare Champions League, echipele care nu mai pot năzui la Europa, dar nici nu au grija retrogradării (moment delicat în care acestea devin arbitri, sper eu, nepărtinitori), câştigătoarea Cupei României şi într-un final campioana împreună cu ultima retrogradată odată cu configuraţia finală a clasamentului ediţiei 2011 - 2012. Fără TAS, fără contestaţii şi, iar sper, fără cuplul Naşu' - Corleone.
Aşa cum v-am obişnuit în trecut am să iau meciurile în discuţie după un criteriu care vi l-am mai descris o dată: suma cumulată a locurilor pe care le deţin echipele fiecărui joc în clasamentul momentului (în ordine crescătoare), iar în caz de egalitate suma cumulată a punctelor obţinute până la data jocului (în ordine descrescătoare).
Derbiul etapei este cel de pe Giuleşti unde feroviarii aşteaptă o confirmare a laudelor care nu mai contenesc în presă după pregătirea de iarnă, iar "şepcile roşii" caută prin magazii saboţi de deraiere. Cred că va fi un meci frumos cu trei-patru goluri în ambele porţi. Fiind rapidist sper că mai multe să poposească în plasa oaspeţilor. Pe Naţional Arena liderul pleacă favorit în faţa nonconformiştilor lui Pustai, dar cred că sunt prea importante aceste trei puncte pentru gazde ca să-şi permită să le risipească prin bazinul Târnavelor. Al treilea joc cu implicaţii directe asupra podiumului campionatului va avea loc la Cluj unde cei de pe Someş se uită nu prea condescendent către fârtaţii lor de pe Mureş: CFR - Tg. Mureş un meci cu final previzibil? Îmi permit să cred că da.
La Braşov se întâlnesc două echipe cu pretenţii europene (FCM şi Pandurii), dar cred că mai interesantă va fi lupta celor doi antrenori cu rezultate excelente în ultimii doi ani: Şumudică vs Grigoraş. Petrolul şi Vasluiul se află cam în aceeaşi găleată cu meciul anterior cu specificaţia că moldovenii parcă ar avea mai multe şanse decât oltenii în meciul precedent. Steaua are la prima vedere unul din cele mai uşoare jocuri în deplasare din acest campionat şi rămâne doar să demonstreze acest lucru în faţa constructorilor de autoturisme de pe valea Aegeşelului.
Meciurile cu interes pentru evitarea retrogradării din partea gazdelor şi visuri europene în concubinaj cu spectrul ligii secunde din partea oaspeţilor se dispută la Chiajna (Concordia - Oţelul) şi Sibiu (Voinţa - Astra), iar la Piatra Neamţ Ceahlăul şi Sportul se aflăîn situaţie inversă.
Interesant este ccă podiumul joacă acasă, iar echipele clasate pe locurile 4 - 9 joacă în corpore în deplasare.

Niciun comentariu: