vineri, 16 martie 2012

Mocăniţa şi novacul

Mai de către olatul moţilor, de care o desparte doar un hat, mocăniţa noastră şi-a tras straie de orăşancă de vreo câţiva ani încoace şi, oacheşă cum e, s-a încoronat de două ori ca principesă a fotbalalui nostru. Nu că nu i-ar sta bine dar ar mai vrea. Numai că novacul de dincolo de munţi, de pe Jii în jos, i-a picat cu tronc fata. Şi-o vrea despletită şi să-i împrăştie boabe în bătătură. Problema este că nu poate fi şi haiduc şi cu muiere la cingătoare aşa că s-o lăsa doar cu o seară de amor în Gruia. Vedem noi cine pe cine înfoacă.

După cum v-aţi dat seama şocul celui de-al douăzeci şi unulea hop al campionatului nostru de fotbal va avea loc la Cluj Napoca, dar nu pe Cluj Arena, cum i-ar fi plăcut lui Arpi. Dacă Grigoraş mai dă o lovitură nu-l mai scapă nimeni de un grand al campionatului. Cum la Steaua şi Vaslui nu vrea să ajungă, la Rapid miroase a stabilitate, la Dinamo dacă Ciobi ia titlul nu-i loc, tot la Cluj ajunge.
Astra se află de mai mult timp în pasă proastă. Dacă Steaua îşi revine din euforia întoarcerii pe propria arenă şi se comportă ca o echipă, nu ca nişte individualităţi, atunci vor avea meci uşor. Părerea mea este că cine dă primul gol câştigă. Este posibil să nu-l dea nimenea?
Revirimentul Sportului face din meciul din Groapă un meci de mare interes. Păcat că din cauza huliganilor vor fi din nou puţini spectatori în Ştefan cel Mare. Sunt atâţia dinamovişti care ar dori să vadă meciul pe viu... Aparent Ionel Daniel Dănciulescu şi Marius Constantin Niculae ar trebui să dea fiecare câte două goluri (pentru fiecare prenume câte unul), iar plasa lui Bălgrădean s-o adie doar vântul. Mai ştii...!
Jocurile de la Piatra Neamţ, Braşov şi Chiajna au în comun faptul că oaspeţii pleacă favoriţi, dar nu cred că Vasluiul, Galaţiul şi Rapidul vor duce toate cele 9 puncte către casă. Cel puţin una se împiedică. Oare care? Oarecare. Cei mai mulţi ar spune Oţelul, dar nu vă grăbiţi!
Două meciuri ale suferinţei (Petrolul - "U" şi Voinţa - Gaz Metan) şi unul al groazei (Mioveni - Tg. Mureş) completează desfăşurătorul acestei etape în care ne vom bucura/întrista de (ne)realizările echipei noastre favorite. Trebuie să învăţăm să nu ne mai întristăm/bucurăm de (ne)realizările echipelor concurente favoritelor noastre. Mai pe scurt: să iubim nu să urâm!

Un comentariu:

Gruita spunea...

P.S. Am aflat răspunsul la una din întrebări! De fapt la Rapid mă şi gândeam când am pus întrebarea.