marți, 20 martie 2012

...schimbă mâna.

Deunăzi scriam cam pătimaş despre antrenorul Dorinel Munteanu. Se vede treaba că va trebui să-mi schimb radical opinia despre actualul Dorinel Munteanu. Acel Dorinel Munteanu din perioada 2005-2008, când din postura de antrenor-jucător pe la CFR, Piteşti şi Vaslui a tras pentru Steaua (nu pentru Dinamo cum eronat am lăsat să se înţeleagă) cât a putut de mult, a dispărut după ce l-a cunoscut îndeaproape pe latifundiar (acesta şi-a ţinut până la urmă promisiunea de a-l aduce la Steaua dacă "merită").
Cele două jocuri conduse de Dorinel Munteanu, înfrângere cu Vasluiul în Cupa României şi victorie la Braşov în campionat, au arătat că ştie. Dorinel ştie. Are potenţial. După cum vedeţi nu vorbesc despre faptul că este antrenorul care a câştigat ultima ediţie de campionat. Nu-i recunosc aceste merite, dar laud treaba bine făcută chiar şi în cazul unei înfrângeri. La jocul din competiţia ko a întâlnit o echipă care la această oră nu prea are adversar în ţară. Trebuie să recunoşti bărbăteşte atunci când valoarea şi motivaţia adversarului te fac să părăseşti învins terenul de joc. La Braşov a câştigat frumos şi meritat.
În ceea ce priveşte povestea de amor (nu de dragoste) dintre mocăniţă şi novac s-a terminat nu prea elegant. Jiianul venit cu inima deschisă la five o'clock-ul de sâmbătă, şi-a etalat cămaşa de in topit dantelată cu modele brâncuşiene, dar buzele mocăniţei erau fardate cu ruj şi intenţiile cu mătrăgună. I-a servit o cafea în loc de ceai şi îndulcitor în log de esenţă. Cu un Robert Dumitru în rol de Balaj (ruj) şi cu un Cardoso (mătrăgună), aflat încă pe teren după ce s-a întâmplat cu Dinamo, haiducul nostru a plecat cu coada nefolosită între picioare. Nu mi-a plăcut chiar dacă sunt ardelean.
Normal că mă doare ce se întâmplă la Rapid. Atât de ce se petrece pe teren, cât şi de ce se petrece în vestiar, dar şi de cele ce se petrec în tribune. Nici la Dinamo nu funcţionează totul normal. Steaua surâde in crescendo, dar nu se ştie până când. Singura echipă cu adevărat solidă este cea a lui Porumboiu. Are mijlocul şi atacul cel mai bun al acestui campionat. Acolo sunt probleme doar în apărare, dar dacă primesc cinci goluri sunt în stare să dea şase, din care patru spectaculoase.
La subsol câteodată se joacă fotbal dar se pierd puncte în eter, alteori se lâncezeşte şi cea cu mai multă "trecere" strânge câte trei puncte odată. Sare din acest tipar Sportul cu siguranţă şi Chiajna cu sincope.

Niciun comentariu: