joi, 17 noiembrie 2022

...cu trenul din Franța...

    Din Franța n-a venit decât Rareș Ilie și n-a venit cu trenul. Asta nu înseamnă că nu trebuie să ne aducem aminte de refrenul din copilărie fredonat atunci când intram în vacanță. Din păcate Rareș a plecat pe cai mari, a promis în meciurile de pregătire, dar pe măsură ce etapele se scurgeau juca din ce în ce mai puțin ajungând ca la ultimele două meciuri ale lui Nice să nu fie nici măcar pe foaie. Am urmărit câteva meciuri ale lui, vreo șapte-opt, și cred că lipsa de personalitate îi joacă feste. Fotbal știe, valoare are, inteligent este și cu toate astea colegii de echipă l-au marginalizat, ca urmare antrenorul l-a cam uitat. Pentru început din primul 11, apoi pe bancă și în final și de la rubrica „și alții”...

   Aș fi vrut să vă povestesc câte ceva și despre ceilalți jucători care joacă la echipe de peste hotare și sunt convocați la naționala României, dar nu i-am urmărit și doar să repet ce au gândit și au scris alții nu mă prea atrage.

   Ce ne-a spus ultima etapă dinaintea întreruperii campionatului? Cele cinci meciuri terminate cu scor egal nu prea au bulversat clasamentul. Pe podium s-a produs totuși o modificare, prevăzută de altfel. Cealaltă modificare, la rândul ei previzibilă, a fost pătrunderea în top șase a ocupantei celei de-a doua trepte a podiumului la sfârșitul precedentului campionat.

   Nu știu de ce se face atâta vâlvă cu faptul că una dintre echipe se află „la mâna ei” pentru a deveni campioană. Țin să precizez că cinci echipe se află în această situație. Din primele șase doar Hermannstadt ar trebui să treacă și pe la biserică. Restul la muncă!

   În etapa precedentă s-au înscris doar 15 goluri, nici măcar două pe meci, fapt ce a făcut să scadă media de goluri per partidă la nici 2,23. Cum era de prevăzut o singură echipă a câștigat acasă dar nu cea care mi-aș fi dorit eu, ci Sepsi. Despre echipele de dincoace de Carpați se poate spune că au avut rezultate bune la prima vedere: două victorii și trei egaluri.

   Sepsi - Petrolul 2-0 rezultat de bun simț; Chindia - Farul 1-1 cu mângâierile de rigoare pe creștetul lui Hagi; Rapid - Univ. Craiova 2-2 și încă nu-mi dau seama dacă giuleștenii meritau vicoria, rezultatul de egalitate sau să piardă; UTA - Voluntari 1-1 la goluri și 8-5 la ratări; Mioveni - CFR 0-1 adică s-a întâmplat ceea ce se aștepta să se întâmple și nu ceea ce trebuia să se întâmple conform aspectului jocului; 48 - FCSB 0-2 într-un meci în care juveții au avut nouă ocazii și bucureștenii șapte; „U” - Argeș 1-1 deoarece clujenii de atac nu știu unde e poarta adversă iar portarul lor, Gorcea, nu știe unde este propria poartă; Botoșani - Hermannstadt 0-0 pentru că mingea a refuzat de cincisprezece ori să intre în poartă, iar în final când a intrat, fusese atinsă de o mână.

   Opriți războiul!

Niciun comentariu: