Am fost prezent zilele acestea la o interesantă conferință organizată de SkyLine Events. Tema conferinței, „Primăria modernă și eficientă” ar fi trebuit să fie de mare atracție pentru primarii și consilierii de pe teritoriul județului. Din păcate, printre cei circa treizeci de participanți puțini au fost cei care au putere de decizie în administrațiile locale.
Asta nu l-a dezarmat pe sufletul acestui eveniment, Ing. Bura-Maksay Ștefan-Petru, cel care împreună cu invitații săi au dat consistență temei propuse punând accent pe digitalizare și comunicare. Invitații, firme sătmărene cu mare rezonanță pe harta economică a județului, au transmis din experiența proprie, necesitatea creșterii eficienței și modernizării sistemului administrativ la diferite nivele de dezvoltare.
D-na Márton Zsuzsanna, reprezentând Hitter Technologies, a expus în deschidere de ce digitalizarea unei primării la nivelul anului 2022, a unei administrații publice în general, aduce nu numai avantaje pentru cetățenii de rând ci și voturi pentru noi mandate.
În continuare, profesor Ștefan Șuta de la Universitatea Babeș-Bolyai, extensia Satu Mare, a avut un interesant expozeu despre leadership și despre comunicare. Cine a fost prezent și atent a putut să se integreze în masa celor dornici de a afla importanța unui leadership într-un colectiv de muncă. A atras atenția că nu totdeauna leadershipul este managerul. Unii înțeleg asta, alții nu. Calitatea de bază a unui leadership este comunicarea. Mulți managerii de certă calitate nu au ușurință în a comunica ceea ce impietează asupra dezvoltării unei afaceri.
Frații Maiorciac, Zsolt și Jozsef, manageri și foarte buni comunicatori, ne-au adus la cunoștință ce a fost, ce este și ce va deveni „energia verde”. Ne-au dat exemple din experiența proprie și cum au reușit să facă din M - SYS, una din cele mai căutate firme de profil din România și nu numai.
Achizițiile publice au fost un alt capitol al evenimentului organizat de SkyLine Events. Pentru a ne informa în această direcție a fost invitată în calitate de consilier achiziții publice, d-na Andrea Szilagyi, cea care ne-a dezvăluit de ce SEAP-ul a fost greoi și de ce SICAP-ul este modern. Sunt multe chichițe care odată ajunse la urechile persoanelor de decizie ar ușura enorm acest domeniu prea mult birocratizat.
Directorul general al Technosam-ului a abordat o problemă ce dă multă bătaie de cap primăriilor din județul nostru, atât celor din municipii cât și celor din orașe sau comune. Este vorba despre importanța serviciilor de mentenanță pentru instalațiile electrice din UAT-uri.
Conferința s-a încheiat cu discuții libere la o cafea între primarii și consilierii ce s-au dovedit interesați de mai binele comunităților în fruntea cărora se află și experții din domeniile mai sus precizate.
Nu închei acest articol fără a anunța toate UAT-urile din județ că în perioada 16-17 noiembrie, la Sibiu, au loc două conferințe la care participarea conducătorilor lor nu este doar binevenită ci și necesară prosperității comunităților care i-au ales. Pe 16 noiembrie tema este „Energia”, iar pe 17 noiembrie subiectul este „Harta investițiilor publice”, aceasta din urmă fiind adresată cu precădere primăriilor și consiliilor județene și locale. Pentru detalii vă rog să mă contactați.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu