joi, 10 noiembrie 2022

Glasul morților din teren

    Orice rapidist știe la ce mă refer. Sunt antrenori care spun că nu pot antrena norocul. Sunt specialiști care spun că valoarea unui antrenor se vede până în preajma careului advers. Rapidul a ratat imens și în meciurile cu Farul și cu CFR din campionat. Pentru cele trei afirmații de mai sus există o soluție: psihologul. O mândrie prost înțeleasă ține omul departe de psiholog. În anii acestui mileniu nu există firmă de renume care să nu apeleze la psiholog. Nu prea există succesul de lungă durată fără sfaturile unui psiholog. Se face adeseori confuzie între psiholog și psihiatru, dar despre asta poate vorbim la altă rubrică.

   Cele 25 de goluri înscrise în etapa care a trecut a ridicat media reușitelor pe meci la 2,25. Nu-i rău dar este loc de mai bine. Se preconiza o etapă a gazdelor. Nu prea a fost așa. Trei echipe oaspete au plecat cu câte trei puncte din deplasare. Ce a fost? Botoșani - Voluntari 0-1 după propuneri indecente ale lui Becali către Ciobotariu; Farul - Mioveni 2-1 cu noi mângâieri pe sub coroana regelui; Argeș - Sepsi 0-5 impardonabil dar explicabil; Petrolul - UTA 2-1 greu la deal cu boi îndărătnici; Univ. Craiova - „U” 1-0, doar 1-0; Hermannstadt - Chindia 0-1 în marea surpriză a etapei; FCSB - Rapid 3-1 într-o victorie a ambiției asupra îngâmfării; CFR - 48 3-1 spectacol și echilibru doar 70 de minute.

   Etapa care urmează seamănă izbitor cu prima etapă a returului. Cinci din primele șase echipe joacă în deplasare și doar două din echipele gazdă ocupă în clasament locuri între primele zece clasate. Atunci oaspeții au adunat 16 puncte și gazdele doar 7.

   Rapid - Univ. Craiova (sâmbătă, ora 20,30) După două înfrângeri rușinoase în meciuri considerate derbiuri în campionat și cupă, Rapidul va disputa din nou derbiul etapei. Craiovenii au dat și ei cu stângul în dreptul în fața revelației Cupei României, echipa din liga a treia din Ocna Mureș. Cum voi dormi oare sâmbătă noapte?

   Chindia - Farul (sâmbătă, ora 17,30) După surpriza de la Mediaș din compania echipei lui Măldărășanu, Toni Petrea are din nou în față o echipă cu pretenții. Chiar pe lidera detașată a campionatului. La cupă a cam renunțat. De cealaltă parte constănțenii sunt odihniți chiar dacă au patru puncte în cupă.

   Sepsi - Petrolul (vineri, ora 21) Interesant meci. Ambele echipe au trecut recent, fără să obțină vreun punct, de seria meciurilor ce au cuprins lidera actualului campionat (Farul) și podiumul campionatului trecut (CFR, FCSB, Univ. Craiova) după care și-au reluat șirul victoriilor. Fiind și în dispută pentru unul din ultimele locuri ce duc în disputa pentru campionat partida va fi urmărită cu interes și cu speranța unui egal la Sibiu și în odăile latifundiarului.

   Botoșani - Hermannstadt (luni, ora 21) Reușesc sibienii să profite de nimicnicia din nord-est? Mai ales după dușul rece servit de Chindia.

   Mioveni - CFR (duminică, ora 18) Gazdele s-au învățat să piardă frumos. Câștigă doar în Cupa României. Acolo bate tot. De fapt Mioveniul și Sepsi sunt singurele echipe cu punctaj maxim în cupă după două etape.

   48 - FCSB (duminică, ora 21) Cei doi antrenori, Mititelu și Becali vor demonstra cât fotbal știu. Eu le doresc doar ca jucătorii lor să le respecte toate indicațiile.

   „U” - Argeș (luni, ora 18) Clujenii au ocazia să arate că vor și abia apoi că pot. Piteștenii trebuie să arate în primul rând că pot, că de vrut nu-i deajuns.

   UTA - Voluntari (duminică, ora 15,45) Din nou Aradul are parte de „Cenușăreasa etapei”. I-or fi trecut nervii lui Ciobotariu? Tare s-o supărat când Becali l-o confundat cu o cârpă.

   Opriți războiul!

Niciun comentariu: