joi, 30 martie 2023

2. România 2 2 0 0 4-1 6

    Ne bucurăm pentru cele șase puncte dar parcă nu de-a-ntregul. Parcă mai lipsește ceva. Dacă luăm cu amănuntul ceva-ul ăla devine ceva-uri. Așa, câteva, prin părțile esențiale.

   Să luăm pentru început părțile bune: 6 puncte, începuturi de partidă în forță și cu realizări, omogenitate, dedicație, susținerea majorității suporterilor și celelalte rezultate perfecte pentru noi (pentru locul doi). Parcă neajunsurile sunt mai multe: pregătire fizică, schimbări neinspirate, frica de rezultat (neîncredere în forțele proprii), orgoliul personal, scăderea mobilizării după pauză, petardele, huiduielile și manifestările huliganice ale ultrașilor, condițiile de transport și odihnă oferite de federație, bățul prin gard aruncat în presă de părinții cu drept de vot și de antrenorii pismași și, în ultimul rând, subțirimea valorică a lotului.

    Cam asta am dedus din aceste prime două jocuri oficiale ale României din această primăvară. Mai prost stăm la echipele „under” unde în competițiile oficiale am cam luat bătaie. Prin amicale ce-am mai scos ochii. La „underi” am remarcat comportarea excepțională a naționalelor Norvegiei care au scos rezultate formidabile la diferite grupe de vârstă. Se pare că urmașii lui Haaland îl prind din urmă.

   Să revenim la oile noastre. Înaintea etapei a doua clasamentele arată așa: 1. Farul 35p; 2. CFR 32,5p; 3. FCSB 29,5p; 4. Univ. Craiova 28p; 5.Rapid 27p; 6. Sepsi 21p în grupa campionat; 1. „48” 23p; 2. Petrolul 21p; 3. „U” 20p; 4. Botoșani 19p; 5. Voluntari 18p; 6. Hermannstadt 17p; 7. Chindia 16p; 8. UTA 13,5p; 9. Argeș 13,5p; 10. Mioveni 11p în grupa retrogradare.

   În grupa campionat primele trei clasate joacă în deplasare la ultimele trei. Ne așteptăm la niște partide pe cinste. Pe cinste și onoare. Chiar și pe cinstite (în timpul și după desfășurarea lor). Mai jos, la cele care luptă pentru evitarea retrogradării și baraje (de supraviețuire sau de participare la un alt baraj) avem un adevărat derbi între primele două clasate. Chiar sunt curios dacă în grupa campionat va mai fi vreun meci între primele două clasate.

   Rapid - Farul (sâmbătă, ora 21,45) Am ales această partidă ca fiind derbiul etapei nu pentru că sunt rapidist ci pentru că împreună au mai multe puncte decât cealaltă partidă de foc a etapei. Farul acuză faptul că a avut la loturi mult peste 20 de jucători. Să fim serioși. Dintre aceștia nu sunt titulari în „echipa mare” decât patru (Alibec, Mazilu, Borza și Băluță). Rapidul a avut și el trei titulari pe la naționale (Moldovan, Pănoiu și Kait).

   Univ. Craiova - CFR (duminică, ora 21) Despre aceasta spuneam că este a doua partidă de foc a etapei. Egalul de pe Arena Națională îi obligă pe olteni la un joc bun astfel încât ardelenii lui Petrescu să nu plece cu toate punctele din Bănie. Nu va fi ușor. Unii spun că orice rezultat este normal. Eu zic că orice rezultat este o surpriză deoarece se vor înscrie cel puțin trei goluri.

   Sepsi - FCSB (luni, ora 20,30) Meciul de închidere al etapei nu este mai puțin interesant. Aici chiar este un decalaj între jucătorii selecționați pe la loturi din cadrul celor două echipe. Va cântări oare acest lucru? Faptul că jocul se dispută la închiderea etapei s-ar putea să reducă un pic acest decalaj.

   „48” - Petrolul (vineri, ora 21) Etapa debutează cu un adevărat regal pentru grupa retrogradare. Cum spuneam se întâlnesc pe Centralul din Craiova juveții lui Mititelu cu bătrânii lui Copilu (proaspăt investit la Ploiești). Locul unu cu locul doi. Dacă oltenii au asigurat unul din primele două locuri la sfârșitul etapei, prahovenilor le trebuie victoria pentru acest deziderat.

   Hermannstadt - Botoșani (sâmbătă, ora 17) Un meci în care învingătoarea poate privi liniștită competiția în următoarele trei-patru etape. Va avea osânză. Dacă nu va fi nici o învingătoare sprâncenele se vor încreți în ambele tabere.

   UTA - „U” (sâmbătă ora 12) Cam matinal. UTA are nevoie neapărat de cele trei puncte, dar adversarii ei trec printr-o perioadă foarte bună. Altădată Domide și Anca, Gornea și Sepsi, Lereter și Adam, Broșovski și Sabău, Petescu și Ivansuc, Fl. Dumitrescu și Cociș strângeau aplauze, beri (cei mai vechi) și selecționări. Astăzi...

   Argeș - Voluntari (duminică, ora 13,30) Ca și arădenii piteștenii calcă pe cărbuni încinși. Dacă nu câștigă vai de mama lor!

   Mioveni - Chindia (luni, ora 17,30) Chiar dacă aritmetica nu o arată cred că argeșenii cu lotul, antrenorul, conducerea și banii lor, nu au șanse de supraviețuire. Prilej pentru nomazi să ia jocul în serios. Cenușăreasa etapei nu cred că va dezvolta un meci agreabil. Dar mai știi...?

   Opriți războiul!

   

Niciun comentariu: