luni, 15 mai 2023

(Pen)ultima etapă

     Cele doar treisprezece goluri înscrise la sfârșitul săptămânii trecute  arată că astenia de primăvară a încețoșat imaginația compartimentelor ofensive din cele două grupe valorice ale Superligii. În grupa care se luptă pentru titlu doar un meci s-a decis în favoarea unei echipem, ceea ce a făcut ca șansele la titlu să le dispute doar două echipe: Farul și FCSB. De menționat că între ele este o distanță de un punct și jumătate.


 

    Rapid - Sepsi 0-0 cu multe regrete; Univ. Craioba - Farul 1-1 cu un Alibec controversat; FCSB - CFR 1-0 pentru cei mau buni; Voluntari - Botoșani 2-0 pentru Europa; Petrolul - Hermannstadt 0-1 pe gustul meu; „U” - Chindia 2-0 curat; Mioveni - UTA 0-2 precum arată scorul; „48” - Argeș 2-1 la închiderea ediției.

    Pentru grupa campionat sfârșitul de săptămână reprezintă penultima etapă, în timp ce penru grupa retrogradare reprezintă ultima etapă. Clasamentele celor două grupe arată total diferit. În timp ce la grupa campionat toate partidele se dispută la intensitate maximă, fiind în joc titlul de campioană sau participarea în preliminariile cupelor europene, la grupa retrogradare doar Chindia  și Argeșul au un motiv sportiv. Este vorba de retrogradare directă sau trimiterea la baraj. Între ele tot un punct și jumătate este diferența. 

    Grupa campionat: 1. Farul - 47p; 2. FCSB - 45,5p; 3. CFR - 38,5p; 4. Univ. Craiova - 37p; 5. Rapid - 35p; 6. Sepsi - 26p. Grupa retrogradare: 1. „48” - 35p; 2. Petrolul - 34p; 3. Voluntari - 33p; 4. Hermannstadt - 31p; 5. „U” - 30p; 6. Botoșani - 28p; 7. UTA - 24,5p; 8. Chindia - 22p; 9. Argeș - 20,5p; 10. Mioveni - 11p.

    Farul - FCSB (duminică, ora 21,00) O eventuală victorie a gazdelor ar duce tilul pe litoral. Bucureștenii chiar dacă vor cîștiga au în ultima etapă un meci deosebit de greu, un meci al orgoliilor, un meci al frustrărilor, un meci la care se așteaptă depășirea recordului de spectatori de pe Arena Națională. Un scor egal face și mai improbabilă obținerea medaliilor de campioni pentru cei ce Fac Ce Spune Becali.

    Rapid - Universitatea Craiova (luni, ora 20,30) Un alt meci care pe care. Lupta pentru locul patru (de ce nu chiar trei?) va umple din nou stadionul din Giulești. Trebuie remarcat la acest meci că Mutu, în caz de sincopă, are reale șanse să-și ia adio de la galeria giuleșteană. 

    Sepsi - CFR (sâmbătă, ora 20,30) Un meci de o importanță deosebită pentru Dan Petrescu și ai lui. O înfrângere sau chiar un egal i-ar putea face pe cei ce au dominat fotbalul românesc în ultimul cincinal să nu ajungă nici măcar în Europa. Totuși planează o umbră de neseriozitate a echipei din secuime. 

    UTA - „48” (vineri, ora 20,00) S-ar putea ca ora de disputare a acestui meci să fie mutată deoarece jocul nu mai are nici o miză în ceea ce privește retrogradarea sau alte baraje. Trebuie menționat aici că sibienii, botoșenenii și studenții clujeni nu au dreptul să evolueze în Europa. Voluntarii și juveții lui Mititelu se pot gândi deja la baraj. 

    Hermannstadt - „U” (sâmbătă, ora 14,45)  Meciul păcii.

    Argeș - Petrolul și Chindia - Voluntari (vineri, ora 20,00) Aceste două meciuri vor determina echipa care retrogradează direct sau merge la baraj. Cele două implicate sunt echipele gazdă și înaintea acestor partide le desparte un punct și jumătate. Adică Argeșului nu-i ajunge un meci egal în caz că Târgoviștea pierde. Dacă urmașii lui Dobrin câștigă iar Chindia nu, atunci nomazii care după doi ani joacă primul meci pe teren propriu, ar putea  să le fie și ultimul. 

    Botoșani - Mioveni (vineri, ora 20,00) Nici „Cenușăreasa etapei” nu-i sigur că se va disputa după programul prestabilit. Înainte de acest meci jucătorii celor două echipe pot consuma chiar și o bere. Rece pentru moldoveni și amară pentru argeșeni.

    Opriți războiul!


 

 




Niciun comentariu: