miercuri, 3 mai 2023

Suprasolicitat sau supraîmbuibat

    De 19 ori a trecut balonul rotund linia porții în mod legal, după cum au decretat oamenii cu fluierul și cei mânjiți cu VAR. Un singur rezultat de egalitate s-a strecurat printre cele patru victorii ale gazdelor și trei ale oaspeților. Și acela poate fi considerat surpriză pentru cei care nu au văzut jocul. De adus aminte și despre cele două penaltiuri ratate în Bănie. Câte unul pentru fiecare echipă gazdă.

   A fost totuși și o surpriză. La Cluj, acolo unde universitarii au fost nedreptățiți de arbitraj. Nu a fost un arbitraj părtinitor, dar o singură greșeală de interpretare, influențată și de urletul ca din gură de lup la apariția lunii pline, l-a făcut pe omul cu fluierul, Andrei Florin, să ia o decizie neconformă cu realitatea: cartonaș roșu în minutul 17. Nici Hațeganu de la butoane nu l-a ajutat.

   Sepsi - Farul 1-1 cu portari buni; Univ. Craiova - FCSB 1-2 cu behăituri de ambele părți ante și post meci; Rapid - CFR 3-1 o bucurie a fotbalului; „48” - Chindia 1-0 normal; Mioveni - Argeș 0-2 (in)util?; Petrolul - Botoșani 1-0 văruit în minutul 99; „U” - Voluntari 2-3 cu temă de casă?; UTA - Hermanstadt 1-0 cu un puști de 17 ani suprasolicitat. Sper că nu și supraîmbuibat (scuzați licența de aici și din titlu!).

   În cele două clasamente s-au făcut ceva modificări. Pe podiumul grupei campionat FCSB-iștii au trecut pe locul doi cu 39,5p, lăsând CFR-ul pe a treia treaptă cu 37,5p. Liderul menține mai mult de trei puncte avans cu cele 43 din zestre. Univ. Craiova, cu 35p, aude „glasul roților de tren” (34p) tot mai pregnant. Sepsi încă mai speră chiar dacă are doar 25 de puncte. Are în vizor și finala Cupei României unde are mult mai mulți adversari, nu doar „U”. Grupa retrogradare: 1. „48” - 31p; 2. Petrolul - 31p; 3. Voluntari - 27p; 4. Hermannstadt - 27p; 5. Botoșani - 27p; 6. „U” - 26p; 7. Chindia - 22p; 8. UTA - 20,5p; 9. Argeș - 19,5p; 10. Mioveni - 11p.

   În etapa care urmează par din nou favorite gazdele în grupa care luptă pentru titlu. Podiumul joacă acasă. În grupa retrogradare echipele clasate pe locurile impare joacă acasă cu echipele clasate pe locuri pare. Excepție face doar jocul de la Sibiu.

   Farul - Rapid (sâmbătă, ora 21,30) Derbiul etapei se dispută pe litoral. Hagi și Mutu din nou față în față. Într-un lighean. Lighean pe care sunt programate meciuri din Superliga lui Burleanu. Rușine mai mare nu există!

   CFR - Univ. Craiova (duminică, ora 21) Un meci la care Dan Petrescu ar putea ajunge la 15 victorii din cele 30 de jocuri ale acestui mandat. Adică 50%. Să nu uităm că primele 7 jocuri din acest an pe banca antrenorilor a stat Șumudică și a obținut tot atâtea victorii, adică un procent de 100%. Faină afacere a făcut Varga înghiontit de Balaj.

   Sepsi - FCSB (luni, ora 21) La închiderea etapei avem un meci deosebit de interesant. Secuii, mai mult sau mai puțin declarați ca fani ai ceferiștilor clujeni, vor face tot ce este posibil (regulamentar mă gândesc) să-i încurce pe bucureșteni. Oare câte bilete vor avea cei din galeria oaspeților?

   Hermannstadt - „48” (luni, ora 16,30) Cel mai tare meci al grupei mici va fi la Sibiu. Aici echipa care ar fi trebuit să conducă această grupă, ținând cont de cele 4,5p furate de federație, își încrucișează crampoanele cu lidera de facto. Ambele echipe au jucători de valoare și antrenori buni. Sper să vedem un meci fain.

   Chindia - Petrolul (vineri, ora 20,30) La acest meci precis nu se va respecta „Regulamentul de organizare a activității fotbalistice” din România. De ce? Pentru că acolo este stipulat gri închis pe alb că echipa organizatoare poate juca meciurile considerate acasă pe orice teren omologat de federație pentru competiția respectivă cu excepția terenului deținut de echipa oaspete. Interesant este că oficialii de la Petrolul i-au amenințat în sezonul regulat pe nomazi că dacă nu joacă meciul pe „Ilie Oană” nu le mai împrumută terenul.

   Botoșani - „U” (sâmbătă, ora 12,30) Un alt meci cu schepsis. Înfrângerea studenților dictată de federație în fața Voluntarilor și a propriilor suporteri face ca acest meci să devină foarte important pentru evitarea locurilor de baraj. Un scor de egalitate nu le-ar farda prea mult, dar ar fi mai bun pentru fiecare decât o înfrângere.

    Voluntari - Mioveni (vineri, ora 17,30) O surpriză în acest meci nu este posibilă. Împotriva unei surprize sunt grămezi de factori și materii; valoarea, clasamentul, logica, etica, chimia, matematica, limba română, estetica și... federația. Doar casele de pariuri s-ar bucura.

   Argeș - UTA (luni, ora 18,30) Cenușăreasa etapei. De data asta este un meci cu miză. Cu miză mare chiar. Favorita mea e UTA cu Rareș Pop pe teren. Oare ce-o fi pățit băiatul ăsta în meciul de marți? Cum spuneam mai sus nu cred că este numai suprasolicitare. Cred că sunt și niscaiva factori chimici care au acționat pozitiv asupra capacității de efort și negativ asupra corpului său în general. Atenție la copiii de valoare! Nu vreau să asociez apropierea lui Rednic de Rareș Pop de prietenia hunedoreanului cu Mișa Klein, decedat pe teren!

   Opriți războiul!

   

Niciun comentariu: