joi, 25 ianuarie 2024

Precipitați sub precipitații

     Prima etapă a noului an calendaristic, cea de-a douăzeci și doua a competiției naționale supranumită Superliga, ne-a adus nu mai puțin de 27 de goluri. Lapovița de la Sf. Gheorghe și ploaia de pe Giulești au dat frâu liber imaginațiilor jucătorilor celor patru echipe (una doar prin autogoluri) și, impulsionați de tribune, au trecut mingea printre stâlpii porții și pe sub bara transversală de nu mai puțin de 13 ori.

    Să ne hrănim privirea prin decolteul cifrelor ca să ne dăm seama de toată grația și grațiile acestei frumoase etape. Frumoasă pentru unii, ar bolborosi oltenii și o parte din clujeni. Să nu uit să amintesc aici că șase din cele opt partide s-au încheiat cu victoria aplaudată a gazdelor și că la Voluntari, unde nu au câștigat gazdele, au fost doar 210 spectatori dintre care 14 erau localnici. Deci și aici s-au bucurat majoritatea celor prezenți. Sepsi - Poli Iași 6-0 concludent; Rapid - „48” 4-3 precipitat sub precipitații; „U” - Hermannstadt 2-1, bine că n-a fost egal; Petrolul - Dinamo 1-0 meritat; Botoșani - CFR 1-0 cu demitere de antrenor; Univ. Craiova - Farul 1-2 fără demitere; Voluntari - Oțelul 1-1 șters; FCSB - UTA 4-0 curmându-mi teoriile.

    În etapa care începe primele șapte clasate joacă bizar. Adică cele clasate pe locuri impare joacă în deplasare, iar cele clasate pe locuri pare joacă acasă. Cu excepția partidelor de la Cluj și Sibiu etapa pare echilibrată chiar dacă pe Arena Națională joacă două echipe între care, în clasament, sunt 11 alte echipe și una din echipe are mai mult deccât dublul de puncte față de cea realizat cealaltă.

    Univ. Craiova - FCSB (duminică, ora 20) Derbiul etapei. Cele două echipe abordează meciul cu stări de spirit diferite. gazdele caută împăcare cu tribunele și conducerea pe când oaspeții vin cu un moral ridicat pe lângă valoarea intrinsecă a lotului. Este un meci pe care iubitorii de fotbal nu prea au cum să-l rateze;

    CFR - Voluntari (luni, ora 20) Ușor, ușor, echipa fără suporteri alunecă în partea de jos a clasamentului. Mutu trebuie să demonstreze, iar Poenaru n-are cu ce.

    Farul - „48” (vineri, ora 20) Deschiderea de etapă este ceva între derbiul etapei (cu roluri inversate gazde - oaspeți) și partida de la Cluj. Constantino, care i-a oferit victoria pe tavă conaționalului său Bergodi, motiv pentru care pentru o noapte a fost demis, are obligația să demonstreze. Dar Hagi...

    Oțelul - Petrolul (sâmbătă, ora 17) Este partida în care se întâlnesc echipele de pe locurile 10 și 8, cele mai apropiate ale etapei. Ar trebui să dezvolte fotbal de calitate mai ales că ambele vin după rezultate mulțumitoare;

    UTA - Sepsi (sâmbătă, ora 14) Un derbi al echipelor de dincoace de Carpați. „Bătrâna Doamnă” ar dori să se purifice în bătrânul Olt. „Puriul” și-ar dori asta, dar nu e ușor. Să-și fi tras secuii toate săgețile în piepturile moldovenilor?

    Dinamo - Rapid (sâmbătă, ora 20) Ce amintiri... Ce partide memorabile răscolește afișul acetui joc... Nu cred că va fi un joc la discreția favoriților. În asemenea meciuri se dezvoltă energii nebănuite. Sper că nu și oculte;

    Poli Iași - „U” (duminică, ora 17) O altă partidă interesantă. Dacă Iașiului nu-i plac toboganele ar fi cazul să se așeze mai solid în teren, mai ales că întâlnesc o echipă care vine după o victorie mai mult întâmplătoare decât meritorie. Normal că țin cu ardelenii, dar asta nu înseamnă că nu-mi pare rău de situația echipei din Copou.

    Hermannstadt - Botoșani (duminică, ora 14) Cenușăreasa etapei. Rar se întâmplă ca două meciuri ale aceleiași etape să se desfășoare la ore relativ mici. În mod normal băieții lui Măldărășanu, săpuniți bine după insuccesul de la Cluj, ar trebui să fie zvârlugi pe teren și până la 4-0 în minutul 30 n-ar trebui să se odihnească. Asta așa, ca să mai întindă tenul lui Dani Coman, președintele lor.

    Opriți războaiele!

Niciun comentariu: