miercuri, 17 august 2022

Apărări mai bune sau atacanți profani?

   Cele doar treisprezece goluri înscrise în cele opt partide ale etapei a cincea au șifonat bine media de 2,5 goluri pe meci din primele trei etape. Astăzi media a scăzut la 2,225. Cât timp este peste două goluri pe meci e bine, dar tendința nu prea ne dă speranțe în acest sens. Am aruncat o privire peste media de goluri din anul competițional precedent și m-a mirat diferența dintre media din sezonul regulat (2,17 goluri pe meci) și media din grupa campionat (2,7), respectiv grupa retrogradare (2,86).

   În etapa ce a trecut remarcăm victoria juveților lui Mititelu la Pitești (0 - 2) și a Petrolului pe Ilie Oană în fața rivalei sale din totdeauna Rapid (1 - 0). Surpiza etapei s-a petrecut totuși în Gruia în care unica reprezentantă a Moldovei i-a incubat lui Dan Petrescu patogenul preferat, dar cu filtrul așezat pe dos (0-1). Poate ar merita scos în evidență și egalul noii promovate din Sibiu la malul mării (0 - 0).

   În rest rezultate normale obținute pe căi uneori curioase, gen FCSB - Chindia (3 - 2, după un 0 - 2 imposibil cu doi oameni în plus pe teren). UTA - „U” 2 - 1; Univ. Craiova - Mioveni 1 - 0; Voluntari - Sepsi 0 - 0.

   Următoarea etapă ne propune ceva interesant. Primele trei clasate și ultimele trei clasate vor juca pe teren propriu. Vorba vine. Nomadele Hermanstadt și Târgoviște încă n-au coteț propriu. Consecință: ocupantele locurilor 9 - 13 vor juca în deplasare.

   Derbiul etapei a șasea se va desfășura la Mediaș, duminică de la ora 16 (curioasă programare pentru un meci în care oricare dintre combatante ar putea deveni lider dacă Becali își arată din nou amiciția față de Iftime; sau invers). Așadar pe ploaie și la 28 de grade Celsius, cum îmi șoptește telefonul, CFR, în calitate de oaspeți, dă test de capacitate în fața trupei lui Măldărășanu. Sau invers?

   Nici al doilea meci al etapei ca importanță pentru configurația clasamentului nu mi se pare un joc de tradiție. Partida dintre Farul și Voluntari (luni de la ora 19,30) mai degrabă ar fi trebuit să fie un meci în care gazdele să se relaxeze. Poate așa va fi dacă voluntărenii nu-și vor limpezii transpirațiile interne.

   Botoșani - FCSB, duminică de la 21,30, este adevărata piatră de încercare pentru Dică. Sper să nu devină piatră la rinichi. Asta dacă partida se va desfășura pe teren. Sunt răutăcios?

   Pe rapidiști îi așteaptă în Giulești o altă întâlnire de tradiție sâmbătă de la ora 21,30. Uzina de Textile din Arad, cea care a înființat și botezat actuala UTA, nu trece printr-o perioadă foarte bună și, dacă mă întrebați pe mine, nici Rapidul nu excelează. S-ar putea ca această partidă să le dea de gândit lui Șucu și Angelescu. Sunt caustic?

   La Craiova, vineri de la ora 21 pe Central, se va desfășura o partidă căreia îi prevăd multe goluri. Pașoptiștii vor să demonstreze petroliștilor că pandurii sunt ceva între haiduci și jăndari, iar ploieștenii vor să arate oltenilor că aurul negru are valențe și în Bănie.

   Dezamăgirea târgoveștenilor după înfrângerea de pe Arena Națională ar putea să crească din punct de vedere al intensității după întâlnirea cu universitarii craioveni (duminică de la 18,30 la Ploiești). Sau poate nu? Nici oltenii nu au demonstrat prea multe în campionat preocupați fiind să nu rateze grupele Cupei Confederației.

   „U” nu o duce prea bine în primul eșalon. Nici viitorul nu este prea roz. Dacă vor să demonstreze contrariul le va fi greu, mai ales că acuma Sepsi a scăpat de grija întâlnirilor internaționale unde trebuia să reprezinte drapelul românesc. M-ar încânta o victorie a clujenilor luni de la ora 17.

   Derbiul argeșean a ajuns cenușăreasa etapei, vineri de la ora 18, Mioveni - Argeș.

   Opriți războiul!

   

Niciun comentariu: