joi, 11 august 2022

Doar 2 goluri pe meci în etapa a patra

    Începută în trombă această nouă ediție de campionat cu o medie de 2,5 goluri pe meci, fapt îmbucurător de altfel, s-a împotmolit oarecum în etapa a patra când s-au înscris doar 16 goluri. De vină ar putea fi divina FCSB care cu un adversar modest a avut un joc și mai modest, Mă așteptam la ceva goluri și la Sf. Gheorghe dar n-a fost să fie.

   „U” - Petrolul 0 - 1  „U.”-iștii încă mai așteaptă prima victorie în prima ligă. Deocamdată ocupă doar penultimul loc și jocul a început să șchioapete. Cealaltă nou promovată strânge puncte meritate.

   Mioveni - FCSB 1- 1  Cum spuneam și în șapou mă așteptam la o sarabandă de goluri și ratări la poarta argeșeană. N-a fost așa. Jucători-s buni, mediul e nesănătos. Generații de tineri jucători se dizolvă în creuzetul latifundiarului. Pierde fotbalul românesc la nivel internațional și nu câștigă nimeni.

  Rapid - Argeș 2 - 1  Joc frumos. Goluri frumoase. Spectatori frumoși.

   Sepsi - UTA 0 - 0  Nu prea pot spune nimic despre meciul acesta pentru că nu l-am văzut. Scorul mă surprinde.

   Chindia - CFR 0 - 2  Meciul de la Ploiești a avut doza lui de interes și s-a consumat în limita așteptărilor. Poate doar cartonașele roșii luate de linia de atac să-l cam incomodeze pe Dan Petrescu.

   48 Craiova - Univ. Craiova 1 - 2  Derbiul de pe Central și-a onorat asistența cu un meci de poveste. Poveste frumoasă pentru cei leneși și mai puțin înțeleasă de cei harnici. Câteodată se mai întâmplă și așa. Mi-a adus aminte de un meci al României în Portugalia în care nu meritam nimic și ne-am întors cu burțile pline.

   Hermannstadt - Voluntari 2 - 1 Tare mi-a plăcut victoria sibienilor.

   Botoșani - Farul 1 - 1  Scorul pe care l-am prognozat că dacă se întâmplă, primele două clasate nu se vor mai afla pe podium.

   Să vedem ce ne așteaptă. Deocamdată doar partidele de vineri și sâmbătă sunt bătute în cuie. Celelalte partide se vor programa duminică și luni în funcție de calificarea în turul următor al echipelor noastre ce ne reprezintă în Europa. Cine se califică joacă sigur duminică.

  Derbiul etapei este din nou în Gruia. Oaspeți sunt moldovenii.

   Farul - Hermannstadt, partidă care se va desfășura luni, reprezintă al doilea pol de interes din această etapă.

   Vecinele de clasament Voluntari și Sepsi pe de o parte și istoricele Petrolul și Rapid (sâmbătă de la ora 21,45) pe de altă parte sunt jocurile care se vor afla poli diferiți ai interesului spectatorilor. Dacă la Voluntari vor fi doar câțiva voluntari, la Ploiești vor fi spectatori și pe sondele din împrejurimi.

  Primul joc al etapei se va desfășura vineri de la ora 21,30 la Pitești. Argeșul va primi replica înfuriaților juveți. Cred că vom avea un meci cu multe goluri. În afară de Tamaș nimeni nu știe să se apere. E prea puțin.

   Cealaltă echipă a Craiovei, Universitatea, va schimba din nou denumirea stadionului din capitala Olteniei. Sunt sigur că de data aceasta oltenii vor merita victoria și vor obține un scor concludent. Mai ales că au un nou antrenor.

   Era să-i las ultimii pe vicecampioni. Ar fi meritat după cum joacă. Totuși, dacă privim lotul, ne dăm seama că lucrurile nu vor rămâne așa. Meciul cu Chindia ar putea da un răspuns în acest sens.

   A rămas atunci ca cenușăreasă a etapei partida de la Arad, dintre alte două echipe cu o istorie îndelungată. „Bătrâna doamnă” și „Șepcile roșii” (alias UTA - „U”), se vor înfrunta sâmbătă de la ora 19.

   Opriți războiul!

Niciun comentariu: