joi, 1 septembrie 2022

Etapă nouă, etapa a noua

    S-au disputat 14 meciuri de la ultima noastră întâlnire pe această pagină. Spun 14 pentru că scriu materialul înainte de ultimele două jocuri ale etapei a opta, jocuri care se vor disputa în această după-amiază a zilei de joi. În etapa a șaptea balanța cu tașul din stânga al gazdelor și cu tașul din dreapta al oaspeților s-a înclinat abia vizibil către gazde. UTA (2-1 cu pașoptiștii lui Mititelu), Argeșul (2-1 cu nomazii din Târgoviște) și Univ. Craiova (1-0 cu moldovenii) au reușit aceasta. În schimb victoria Farului (1-3 în fața frânarilor ardeleni) și a Rapidului (1-2 la Sf. Gheorghe) au echilibrat terezia în ceea ce privește golurile înscrise. Alte trei partide s-au terminat la egalitate: un 0-0 smuls de arbitri la Voluntari în detrimentul șepcilor roșii, un alt 0-0 al Petrolului cu vecinii lor din Mioveni și un 2-2 pe Arena Națională între un Dică mai dezorientat decât oricând și un Măldărășanu sclipitor.

   Din etapa a opta în cele șase jocuri disputate marți și miercuri gazdele s-au înfruptat mai abitir. Juveții lui Mititelu, giuleștenii, frânarii din Gruia și corăbierii lui Hagi au trecut relativ lejer de Sepsi (1-0), „U” (1-0), voluntăreni (4-0), respectiv de oamenii lui Becali (3-1).

   În privința golurilor înscrise, cele 18 din etapa a șaptea și cele 17 de până acum din etapa a opta au mai îmbunătățit un pic media de goluri pe meci, media ce scădea alarmant. Poate răcoarea toamnei să mai fi ventilat sinapsele atacanților și au adus această medie la valoarea de 2,22 goluri/meci.

   Etapa a noua ar fi trebuit să fie etapa pretinsului derbi dintre FCSB și CFR. Cele două echipe profită de faptul că, întâmplător, nu au nici un jucător la Campionatul Mondial de Fotbal din Qatar și și-au amânat meciul pentru data de 15 decembrie. Cică la ora 20. Zic pretinsului derbi deoarece doar calificările în grupele Cupei Confederațiilor le mai salvează de oprobiul propriilor fani. Rezultatele din Superligă sunt dezamăgitoare.

   Așadar adevăratul derbi al etapei se va desfășura la Craiova (sper că revin pe Ion Oblemenco), luni de la ora 21,30. Nu știu de ce nu îl mută pe duminică dacă tot s-a ivit o gaură. Dacă matrozii lui Hagii reușesc un alt meci splendid după cele din fața FCSB-ului și al CFR-ului nimic nu le mai stă în cale să rămână pe primul loc la capătul turului, tur din care vor mai rămâne doar șase etape.

   Partida dintre Petrolul și Botoșani a fost mutată în gaura ivită, adică se va disputa duminică de la ora 21,30. Chiar dacă Petrolul a obținut patru victorii în ultimele cinci partide să nu uităm că doar una a fost obținută pe teren propriu și aceea în condiții speciale, cu Rapid. Pe de altă parte moldovenii nu au decât o singură înfrângere în deplasare, în celelalte trei partide obținând șapte puncte.

   Partidele Argeș - Hermannstadt (luni de la ora 18,45) și Voluntari - Rapid (sâmbătă de la ora 21,45) au în comun doar dorința mea de a se impune oaspeții în fiecare dintre ele. Motivele sunt evidente. Pe de o parte pentru că doresc ca singurul antrenor din România care nu a părăsit terenul învins în primul nostru eșalon fotbalistic (reamintesc că nu știu rezultatul dintre sibieni și prima echipă a Craiovei) să-și prelungească recordul iar pe de altă parte de aia (sâc!).

   Partida dintre UTA și Chindia (sâmbătă de la ora 19) aduce față în față două echipe care cu siguranță pot mai mult. Ar cam fi timpul să dezvolte un fotbal care să le aducă bucurie susținătorilor. UTA, care în general are tribunele pline, este favorizată din acest punct de vedere, mai ales că la regățeni lipsa unui teren sub Turnul Chindiei scade numărul celor ce i-ar putea susține.

   De data asta avem două cenușărese. Ambele partide se dispută vineri așa că le iau în ordine cronologică. De la ora 18,45 se dispută jocul dintre Sepsi și Mioveni, joc în care ardelenii sunt net favoriți. În cealaltă partidă, cea de la ora 21,30 dintre „U” și pașoptiști, sper ca gazdele să se impună, mai ales că se întorc acasă, pe Cluj Arena.

   După cum se vede avem din nou o etapă între Ardeal și restul lumii. A treia consecutivă. Dacă în prima dintre ele (a șaptea a campionatului) Ardealul a obținut doar o victorie și două meciuri nule, în a doua încă nu știu verdictul. După primele patru jocuri avem o victorie, concludentă ce-i drept, două înfrângeri și un meci egal.

   Opriți războiul!

Niciun comentariu: