miercuri, 26 octombrie 2022

Bătălia pentru locul doi

   Meciul Rapid - CFR este doar aparent o bătălie pentru locul doi. Indiferent de rezultatul acestui meci decalajul de puncte poate fi acoperit cu prisosință de ardeleni din cele două meciuri restante pe care le mai au de disputat din turul campionatului. Din etapa care s-a încheiat, fără a lua în considerare derbiul, de o calitate excepțională, putem spune că avem un campionat nu numai din ce în ce mai interesant, ci și pe o scală valorică superioară. Fonic spus am trecut de pe scala undelor scurte pe cea a undelor medii. De s-ar auzi și în Europa...

   În etapa ce a trecut s-au înscris 16 goluri, ceea ce a făcut să scadă media golurilor pe meci de la 2,(2) la 2,2. Pricaz în hribe! Rapid - Farul 1-1 de povestit strănepoților; Voluntari - Chindia 0-3 spre bucuria nomazilor aflați mai mulți în tribune decât gazdele; 48 - Hermannstadt 1-1 cu câte un mitan pentru fiecare și o demitere; Mioveni - Botoșani 0-0 fără ca apărările să exceleze; UTA - Univ. Craiova 1-2 unde roșul creează dezechilibru; „U” - CFR 1-2 unde arbitrul creează dezechilibru; Petrolul - Argeș 2-0 cu o demitere; Sepsi - FCSB 0-1 cu un alt arbitraj de lapidat.

   În etapa care ne paște am descoperit noi ciudățenii. Șase din primele șapte clasate joacă în deplasare. Ba mai mult, nici una din cele opt echipe care joacă în deplasare nu ocupă vreun loc din ultima treime a clasamentului. Să fie o etapă a oaspeților? Tot ce e posibil. Dacă scoatem Rapidul din calcule echipele care joacă acasă au doar 15 victorii și nu mai puțin de 21 de înfrângeri în meciurile disputate pe teren propriu în turul campionatului. Etapa trecută, cam cu aceeași dinamică, gazdele nu au obținut decât o singură victorie pe lângă cele patru înfrângeri suferite.

   Rapid - CFR (duminică, ora 21) Din nou derbiul se dispută pe Giulești. Mutu sădește, Petrescu betonează. Așa a fost în tur. Rezistă noua garnitură a ceferiștilor în fața galeriei rapidiștilor? Noile achiziții de la echipa clujeană parcă ar fi capabile să dezvolte mai mult fotbal de calitate. Vor fi lăsate?

   Sepsi - Univ. Craiova (sâmbătă. ora 21,30) Oltenii vor punctaj maxim după periplul prin Ardeal. Dacă la Arad au beneficiat de un arbitraj vădit favorabil nu cred că se va întâmpla același lucru și la Sf. Gheorghe. Mai ales că secuii au fost clar defavorizați în ultimul timp. Trebuie să apară un echilibru pe undeva. Zic asta nu în sensul că ar trebui un arbitraj care să-i favorizeze și pe ei.

   48 - Farul (vineri, ora 21) Până la ora la care scriu aceste rânduri gazdele nu au antrenor. Antrenorii de valoare au personalitate și nu prea agreează patronii cu capricii. Se mai întâmplă uneori, la cei în devenire, să accepte câte un patron părinte, dar doar dacă ar conta la ceva în portofoliul lor. Nu mă refer aici la buzunar ci la „cazier”. Constănțenii sunt favoriți detașat.

   Voluntari - Petrolul (sâmbătă, ora 19) Din nou gazdele din tribună vor fi coplește de prezența oaspeților. De data asta masiv. Cred că Petrolul și Budescu vor avea un meci ușor. Ciobotariu și ai lui nu mai au nici o tragere de inimă. Or fi ei cu salariile la zi dar bonusurile promise anul trecut au fost uitate complet.

   Mioveni - Hermannstadt (luni, ora 18) Măldă are ocazia de data această să revină complet pe linia de plutire. Totuși, echipa argeșeană nu se va lăsa ușor. Ținând cont că regățenii nu au obținbut nici o victorie acasă putem spune că sibienii sunt favoriți în fața lanternei roșii.

   „U” - FCSB (luni, ora 21) Bucureștenii au avantajul moral al locului șase, loc de play-off. Ei știu foarte bine că un eventual eșec în restanța de la Botoșani i-ar face să părăsească acel fotoliu care pentru moldoveni ar fi de onoare. De aceea vor da totul la Cluj pentru confirmarea rezultatelor din ultimul timp. Atenție! Nu și a jocului. În ultima perioadă acesta fluctuează între jocuri bune și jocuri anoste. Pe de altă parte „U”-iștii trebuie să demonstreze că locul lor nu e pe penultima treaptă a clasamentului și că jocul cu CFR nu a fost doar o pasăre rară. Din faptul că acest meci a fost plasat la închiderea etapei mă face să cred că din nou în Europa România va fi reprezentată de un...

   Chindia - Botoșani (vineri, ora 18) Chiar dacă a fost așezat în deschiderea etapei cred că acest meci va dispune de toate argumentele unui meci interesant. Poate nu prin realizări tehnice sau spectaculare, dar cei doi antrenori se vor autodepăși în tactică și inspirație. Cel puțin vor încerca.

   UTA - Argeș (duminică, ora 18,15) Dacă m-ați fi întrebat acum vreo patru luni cu siguranță n-aș fi crezut că la începutul returului meciul dintre urmașii lui Domide și cei ai lui Dobrin ar putea fi Cenușăreasa etapei. Să vedem ce au de spus.

   Opriți războiul!

Niciun comentariu: