joi, 13 octombrie 2022

Una pe față... alta pe dos...

   Etapa ce a trecut a fost cam săracă în goluri. Doar 14 goluri (a scăzut media de goluri pe joc la 2,25). Dar și unul dintre cele mai frumoase jocuri s-a consumat tot în etapa cu numărul de negrăit. Mă refer la jocul de la Ploiești (0-2), unde gazdele și absenții de la Silkeborg ne-au demonstrat că se joacă fotbal de calitate și în România. Celelalte jocuri s-ar rezuma cam așa: Voluntari - Mioveni 3-1 (Cenușăreasă fecundă); Argeș - Univ. Craiova 1-0 (ce bube are Garita de joacă în România?); „U” - Hermannstadt 1-0 (nu sunt două înfrângeri fără a treia?); Rapid - Botoșani 1-1 (cu gândul la Papeau); Sepsi - Farul 1-0 (din nou Hagi mângâiat pe căpșor de judecători); 48 - Chindia 0-1 (bagheta lui Petrea e „fermecată”?); UTA - CFR 1-1 (un alt meci de calitate).

   Ar trebui să avem o etapă spectaculoasă. Asta pentru că patru din primele șase clasate joacă meciuri acasă având, cu o excepție, adversare din prima jumătate a clasamentului. Doar lidera aparent are un joc mai ușor. Sper totuși ca studenții ardeleni să nu fie oropsiți, discret dar eficace, de județi.

   Hermannstadt - Rapid (vineri, ora 21) Derbiul etapei. După două rezultate proaste ale celor două combatante ar putea veni al treilea. Meciul egal nu le coafează pe nici una din echipe. La Sibiu sunt câțiva rapidiști, la Rapid sunt câțiva ardeleni. Amu, ce-o fi o fi!

   CFR - Sepsi (luni, ora 21) Închiderea etapei. Este celălalt joc în care combat două echipe aflate pe locuri de play-off. Aici se bat ungurenii din capitala Ardealului cu regățenii din capitala Ținutului Secuiesc. Tăte-s pe dos!

   Universitatea Craiova - Petrolul (sâmbătă, ora 21) Măi ce rezonanțe. Oltenii de pe Jiu au primul cuvânt de spus. Nu-i bine să se joace cu focul prin preajma petrolului. Azdruncă-te să te copârcesc (vorbă oltenească necuprinsă prin lexicoane; s-ar traduce prin „întind-te să te acopăr”)!

   Farul - „U” (sâmbătă, ora 18) Cum spuneam și mai sus mi-e frică doar de michiduță. Tulai Doamne!

   Argeș - Voluntari (vineri, ora 18,15) Deschiderea etapei. Aș prefera ca după acest meci să se facă schimb de locuri. În clasament vorbesc. 10 meșteri mari și cu Straton 11 să doboare multinaționala din Voluntari. La ultimul meci au fost reprezentanți a opt țări în primul unsprezece: România, Moldova, Slovacia, Republica Cehă, Albania, Insulele Capului Verde, Mexic și Argentina. Din Câmpia Română până-n Patagonia!

   FCSB - UTA (duminică, ora 21) E rândul arădenilor să mărșăluiască printre primele trei clasate din campionatul trecut. După campioană vine vicea (scuzați-mi licența). Cei ce Fac Ce Spune Becali ar putea continua meciurile spectaculoase din ultima vreme din campionat mai ales că au pus la dospit valorile. Nici textiliștii n-au înnădit rău de-o vreme, dar arbitrii i-au nedreptățit cu Constanța și Sibiul. Bea Poenare agheasmă!

   Botoșani - 48 (sâmbătă, ora 15,30) Lungă deplasare. Fură juveții sprinteni la minte de puseră în car licoare de viță de vie nealtoită, proapătă, de toamnă. Văd ei ce fac cu ea. Ori o gâlgâie, ori o dau rușfet la șoldoveni. Facă-se voia lor!

   Chindia - Mioveni (duminică, ora 14) Cenușăreasa etapei. Nici una din echipe nu poate părăsi ultimele două locuri, indiferent de rezultat. Fânul de sub corlata nomazilor ar putea fi din nou neatins, prilej pentru Petrea să spună din nou că victoria a fost meritată. Chiar dacă jocul arată contrariul. Tăte-s pe față!

   Opriți războiul!

  

   

   

   

Niciun comentariu: