miercuri, 19 octombrie 2022

Derbiul turului de campionat

    Chiar în ultima etapă a turului, mai bine zis chiar în deschiderea ultimei etape a turului de campionat, se va disputa derbiul campionatului. A campionatului de până acum. Cine ar fi crezut că Farul și Rapid vor ocupa primele două locuri la sfârșitul turului? Poate hazardul care a aranjat bilele la formarea țintarului.

   Luni seară, odată cu ultimul meci al etapei a patrusprezecea, s-a consemnat cea de-a șasea victorie a gazdelor. În rest un egal și o victorie a Rapidului la Mediaș. Iar a fost o etapă săracă în ceea ce privește miracolul fotbalului: golul. Doar 15 realizări, ceea ce a coborât media golurilor pe meci la 2,(2) goluri/meci.

   Argeș - Voluntari 0-0 (scor alb, partidă albă); Hermannstadt - Rapid 0-2 (ca-ntre vișinii); Botoșani - 48 1-0; Farul - „U” 2-0; Univ. Craiova - Petrolul 2-1 (la partidele de sâmbătă nu am fost în țară); Chindia - Mioveni 1-0 (chinuit și miorlăit); FCSB - UTA 2-1 (joc minunat); CFR - Sepsi 2-1 (joc frumos, cartonașe țepene în jebul lui Kovacs). Cam asta a fost!

   Ultima etapă ar trebui să fie antrenantă deoarece cinci din primele șapte clasate joacă în deplasare și patru din ultimele cinci clasate joacă acasă. Lăsând la o parte poliloghia din șapou bazată mai mult pe emoții decât pe cifre, tot ar trebui să ne pregătim pentru meciuri spectaculoase.

   Rapid - Farul (vineri, ora 20,30) Ziceam despre fraza prolixă din șapou. Păi cu doar trei puncte din cele două partide restanță, CFR-ul ar coborî Rapidul pe locul trei. Poate că FRF-ul a încercat să le înfrâneze frustrările rapidiștilor în Cupa României, neacordându-le dumbrăvițenilor un penalti care se vedea și de pe portavion. Strategiile lui Mutu și Hagi ar trebui să se confrunte numai pe teren. Nu s-ar putea juca partida aceasta fără arbitri și fără arbitraje?

   Sepsi - FCSB (luni, ora 21) A doua partidă ca importanță pentru partea superioară a clasamentului se dispută la Sf. Gheorghe. O victorie a gazdelor ar rupe clasamentul în două: primele șase și lumea a doua. Să fie din nou revoltat Bergodi la sfârșitul partidei?

   „U” - CFR (duminică, ora 21) Derbiul clujean ar putea părea disproporționat. Istoria ne spune altceva.

   48 - Hermannstadt (sâmbătă, ora 21,45) De remarcat că pentru prima oară în acest campionat primele patru partide ca importanță au fost programate după ora 20. Meciul reprezintă un nou duel Oltenia - Ardeal. Până acum „ai noștri” nu stau rău. Să vedem după.

   UTA - Univ. Craiova (sâmbătă, ora 18,15) Un alt meci în care Carpații Meridionali despart combatantele. Cred că va fi un meci frumos, cu faze spectaculoase la ambele porți. Nu uitați de bere și semințe (cola și chipsurile sunt dăunătoare sănătății).

   Petrolul - Argeș (luni, ora 18,15) Ca și în derbiul turului se întâlnesc două echipe istorice ce ne-au reprezentat în câteva rânduri în competițiile europene, ambele având titluri de campioană în palmares. Petrolul (fondat în 1924 cu numele de Juventus București) cu patru titluri (unul interbelic) și trei cupe și Argeșul (fondat în 1953 cu numele de Dinamo Pitești) cu două titluri au semnat în cartea de onoare a fotbalului românesc.

   Voluntari - Chindia (sâmbătă, ora 17) Gazdele fără susținători și oaspeții fără casă se vor întâlni într-o partidă fără țară. Din nou 8 țări prezente în primul 11 al voluntărenilor în precedenta partidă. Chindia au și ei șapte națiuni în lot.

   Mioveni - Botoșani (duminică, ora 13,30) Meciul de matineu este și Cenușăreasa etapei. Așa e și normal. Sper totuși ca moldovenii să nu se obișnuiască prea mult cu această oră. Sunt singura echipă din Mioldova. Poli Iași nu-i sigur că promovează iar Oțelul Galați n-ar face decât să-i ia locul în caz de colaps. Nici asta nu-i sigur!

   Opriți războiul!

Niciun comentariu: